Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Monaco edzője is Buffont dicséri

A kétgólos Gonzalo Higuaín mellett mindkét edző a Juventus veterán kapusát, Gianluigi Buffont dicsérte, miután a torinóiak 2-0-ra nyertek szerdán Monacóban a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

A világbajnok hálóőr - aki 100. BL-mérkőzésén lépett pályára a Juvéban - oroszlánrészt vállalt abban, hogy immár több mint 600 perce nem vették be csapata kapuját a BL-ben, és 11 meccsen csak két gólt kapott.

"Még mindig ő a legjobb a világon, a nagy meccseken sorsdöntő, hogy ő áll-e a kapuban" - áradozott róla Massimiliano Allegri vezetőedző.

Buffon büszkén közölte, 39 évesen is meg akarja mutatni, hogy megérdemli az 1-es mezt.

"Azt akarom, hogy mindenki szomorú legyen, amikor visszavonulok" - tette hozzá az olasz sztár, akiről a hátvéd Giorgio Chiellini csak annyit mondott: "Gigi tökéletes volt".

Még a Monaco trénere, Leonardo Jardim is Buffont méltatta a meccs után:
"A Juve két-három helyzetből kétszer betalált, mi ugyanennyiből egyszer sem. Ez Buffonon is múlt, aki hihetetlen védéseket mutatott be."

A mérkőzés másik hőse a tavaly 90 millió euróért érkezett argentin Gonzalo Higuaín volt, aki előzőleg 24 meccsén csupán egyszer talált be a BL kieséses szakaszában.
"Nem jöttek a gólok ebben a kupasorozatban. Tudtam, hogy nyugodtnak kell maradnom, és keményen kell dolgoznom" - utalt arra, hogy második találata előtt a saját 16-osáról indult el, mivel aktívan kivette részét a védőmunkából is.

Allegri erről úgy vélekedett:
"Ha egy csapat nagy meccseket akar nyerni, akkor áldozatokat kell hozni, és mindenkinek vissza kell menni védekezni. Gonzalo (Higuaín) ebben példát mutatott" - tette hozzá.