Musorujsag
Élő Eredmények

Bacskai Balázs búcsút mondhat Erdei Zsoltnak

M4 Sport
Bacskai Balázs németországi sikerrel búcsúzhat az amatőr ökölvívástól, mely döntés mögött súlycsoportbéli problémák is állnak, de mindez azzal járhat, hogy elválik közös útja edzőjétől, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökének megválasztott Erdei Zsolttól. Mindezt az M4 Sportreggeli vendégeként mondta el.

Az öklöző csapatbajnoki címmel köszönt el hat évet követően a Nordhauser SV-től és egyben a Bundesligától. Zárásként még beszédet is intézett a népes szurkolótáborhoz, mellyel sokakat megríkatott. A döntő visszavágóján már ringbe sem lépett, amit kissé sajnált, de a csapat vezetői arra kérték, ne a fogyasztás okozta gyötrelmekkel az arcán búcsúzzon, hanem civilként nézze végig és élvezze a showt.

Ugyanis a súlyát már egyre nehezebb tudta hozni. „Ha azt nézzük, hogy huszonkilenc vagyok, és tizennyolc éves korom óta hoztam a hatvankilenc kilót, az elég megterhelő és nem is túl egészséges” – érzékeltette a nehézségeket. Mindezt tetézte, hogy a német bajnokságban csak pár órával a meccsek előtt történik a mérlegelés, így a pénteki kiutazások utáni időszak a koplalásról szólt számára, ami után már hiába ehetett, az már nem segítette a feltöltődését, így rendre lemerültek a tartalékai az utolsó menetekre.

A súlycsoportlépés ugyan szóba került, de mivel az egy hosszabb folyamat, Bacskait pedig az eredmények szállítása miatt vitték oda, a 75 kilós váltást, annak buktatói miatt elvetette.

Akad ennél fontosabb oka is a döntésnek, mégpedig hogy a profi világ felé kacsingat a 2010-es Európa-bajnok. Ehhez azonban „el kell gondolkodnom, hogyan tovább. Erdei Zsolt ugye az edzőm, aki most a szövetség elnöke lett, így sokkal kevesebb az időnk együtt dolgozni. Kicsit megijedtem, hogy akkor edző nélkül maradok” – ecsetelte Bacskai a dilemmáját, hiszen remek a kapcsolata felkészítőjével, így mindketten szomorúak a helyzet miatt.

Másfél-két éves munkájukat eredményesnek tartja, de a közös jövőjük megkérdőjeleződött, ezért új edzőt kell keresnie, vagy akár el is kell válni a Erdeitől.

Jelöltek már akadnak, de konkrétumokkal még nem szolgát a sportoló, aki a bizalmat emelte ki, mint legfontosabb szempontot, mert motiválni csak megfelelő személyiségű tréner tudja. „Ha boldog-boldogtalan odaállna mellém, hogy csináljam ezt vagy azt, nem biztos, hogy a száz százalékot ki tudnám hozni magamból, mert az ő személye nem késztet erre, úgy ahogy Erdei Zsolté.”

Viszont elismerte, az ő felkészítésénél előbbre való a honi ökölvívás rendbe tétele, amire Madár megfelelő ember.

A teljes beszélgetést az alábbi videóban tekintheti meg.

További tartalmak