Musorujsag
Élő Eredmények

Több mint 180 millió tv-nézőt vonz a budapesti Final Four

MTI
A többi között Mauritiuson és Madagaszkáron is lesz televíziós közvetítés a női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, budapesti négyes döntőjének mérkőzéseiről.

Az európai szövetség (EHF) pénteki tájékoztatása szerint 21 televízió-társaság összesen 55 országban sugározza az eseményt, amely így vélhetően rekordnagyságú – több mint 180 millió embert jelentő – közönséget vonz majd a képernyők elé.

Mauritius és Madagaszkár mellett lesz közvetítés például Közel-Keleten és Észak-Afrikában az úgynevezett MENA-régió országaiban, valamint Kanadában, az Egyesült Államokban és Koszovóban is.

„A növekvő érdeklődés, a nagyfokú jegyigénylés, a szponzorok számának emelkedése nemcsak azt mutatja, hogy sikeres fejlesztéseken vagyunk túl, de azt is, hogy a női Bajnokok Ligája vonzó esemény lett. Fantasztikus budapesti hétvége előtt állunk, ahol első osztályú kézilabdára számíthatunk, lezárva egy sikeres idényt” – nyilatkozta David Szlezak, az EHF marketing-igazgatója.

A magyar szövetség alelnöke, Pálinger Katalin megerősítette, hogy már csak néhány eladatlan belépőjegy maradt, ami azt jelenti, hogy több mint 12 ezer nézőre számítanak. „Nagyon büszkék vagyunk erre az évenként megrendezendő kézilabda-fesztiválra Budapesten, és nagyon várjuk már a kezdést, ahogy a csapatok is. Az utolsó simításokat végezzük az arénában” – tette hozzá a korábbi kiváló kapus.

A BL szombati elődöntőjében előbb a Győri Audi ETO KC a montenegrói Buducnost Podgoricával találkozik 15:15-től, majd a címvédő román CSM Bucuresti a macedón Vardar Szkopjéval mérkőzik 17:45-től.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Harmadszor aranyozhatja be a magyar szíveket a Győr
A hétvégén negyedik alkalommal rendezik meg a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét a Papp László Budapest Sportarénában, ahol másodszor lehet aranyérmes az Győri Audi ETO KC. Amennyiben a magyar bajnok nyer, úgy ez lenne a klub történetének harmadik BL-sikere.
Kézilabda
Klasszisa nélkül folytatja a Spurs
Súlyos combizomsérülése miatt az idény további részében már nem számíthat Tony Parkerre az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő San Antonio Spurs.
Kosárlabda