Musorujsag
Élő Eredmények

Roppant sima győzelemmel csoportelső az U17-es válogatott

M4 Sport/m4sport.hu
A horvátországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon Feröer-szigetek 4–0-ás legyőzésével csoportelsőként zárt a magyar válogatott.

U17-es Eb, B csoport:

Magyarország – Feröer-szigetek 4–0 (3–0)
gólszerzők: Torvund (24., 29.), Szoboszlai (26., 48.)

A zágrábi találkozó óriási magyar mezőnyfölénnyel indult, de Szélesi Zoltán együttese a 24. percig csak kapufáig és kimaradt gólhelyzetekig jutott. Akkor azonban Torvund Alexander szöglet után fejelt az ellenfél kapujába. A gól után a magyarok pontosabban fejezték be akcióikat. A tornáról eddig sérülés miatt hiányzó csapatkapitány, Szoboszlai Dominik akcióból talált be, majd Torvund volt ismét eredményes. A magyarok öt perc alatt szereztek három gólt.

A második játékrész elején Szoboszlai szabadrúgásból növelte a magyarok előnyét, akik végig támadásban maradtak ugyan, de újabb gólt nem szereztek.

A franciák a tornán már hét találatnál járó Amine Gouiri duplázásával győzték le Skóciát, így a csoport második helyezettjeként ők jutottak tovább. A skótoknak a döntetlen is elég lett volna, de a hajrában kapott második francia gól a kiesésüket jelentette. A franciák pénteken a spanyolokkal találkoznak a negyeddöntőben.

Franciaország-Skócia 2-1 (1-0)

A B csoport végeredménye:
1. Magyarország 7 (8-3)
2. Franciaország 6 (11-4)
3. Skócia 4 pont (4-3)
4. Feröer-szigetek 0 (0-13)

A magyarok negyeddöntős ellenfele, a török csapat hat pontot szerezve végzett az A csoport második helyén: a spanyoloktól kikapott ugyan 3-2-re, de a folytatásban legyőzte a horvátokat (4-1) és az olaszokat (2-1) is. Az Eb előtti felkészülési időszakban a magyarok 0-0-t játszottak a törökökkel.

A negyeddöntős összecsapás helyszínét és kezdési időpontját később jelöli ki az európai szövetség (Az M4 Sporton és az m4sport.hu-n élőben láthatják majd). Ha a magyar csapat sikerrel veszi a következő akadályt, az elődöntőbe kerülésen túl kivívja a részvételt az U17-es világbajnokságra is, amelyet október 6. és 28. között rendeznek Indiában.

Ha a győzelem nem jönne össze, akkor is lenne még esély a vb-szereplés kiharcolására. Az UEFA a torna korábbi eredményei alapján állapítja meg, hogy a negyeddöntő vesztes csapatai közül mely kettő játszhat egymás ellen a torna ötödik helyéért, amely szintén vb-kvalifikációt ér. A két csapat kijelöléséről az Eb-csoportmeccsek eredményei (helyezés, gólkülönbség, több lőtt gól), a negyeddöntő eredménye (pontszerzés, gólkülönbség, lőtt gól), a sárga és piros lapok száma, az UEFA-koefficiens és végső esetben sorsolás dönt.

További tartalmak