Musorujsag
Élő Eredmények

A budapesti vizesvébé után visszavonul a BVSC válogatott hálóőre

M4 Sport
A BVSC vízilabdacsapata ezüstérmet szerzett a 2016/2017-es bajnokságban. A csütörtöki Sportreggeli vendége volt a csapat edzője Petrovics Mátyás és a kapus, Doroszlai Vanda is. A szakvezető beszélt az UVSE elleni döntőről, a női vízilabda "húzócsapatiról", valamint arról is, hogy a BVSC-nek több alapjátékosa nélkül kell kezdenie a következő szezont.

„Egy picit az ember a jövőbe tekint, mind munkában, mind pedig fejben” – mondta Petrovics Mátyás, a BVSC női vízilabdacsapatának vezetőedzője, miután a csütörtöki Sportreggeliben arról kérdezték, tudja-e már reálisan értékelni a szezont és az ezüstérmet. A szakember hozzátette: leülepedtek a történtek bennük, és jókedvűen állnak a dolgokhoz annak ellenére, hogy senki sem szeret veszíteni. Ugyanakkor elmondta azt is, ez volt a realitás, hiszen az UVSE jobb náluk.

A csapat kapusa, Doroszlai Vanda úgy gondolja, a bajnoki elődöntő sokat kivett belőlük, azonban a döntőben sikerült jól helyt állniuk. Doroszlai Vanda Bolonyai Flóra mögött a BVSC második számú kapusa, úgy véli, amikor lehetőséget kapott edzőjétől, azt maximálisan kihasználta és segítette a lányokat teljesítményével. A jövő héten 22. születésnapját ünneplő játékos szerint az első számú hálóőr, Bolonyai Flóra mögött rengeteget fejlődött, nagyon sokat tanult tőle. „A rájátszásban a Szeged és a Dunaújváros ellen is volt olyan mérkőzésem, amelyen úgy éreztem, jól teljesítek” – tette hozzá a kapus.

„A Dunaújváros és a mi történetünk egy hosszú történet – vette át a szót Petrovics -, hiszen mióta az UVSE ennyire jó, mi küzdünk azért, hogy velük döntőt játszhassunk vagy megnehezítsük a dolgát valamilyen címszerzésben. Évente változik, hogy ebből a párharcból ki jön ki győztesen.”

Az előzetes várakozások alapján az idei bajnokságban a Dunaújváros tűnt erősebbnek, és egyéni képességeik alapján ők a jobbak, de a szakember szerint csapatként föléjük tudtak kerekedni.

„Hamarosan publikussá válik kiket is igazol a BVSC – beszélt a nyári tervekről a 47 éves szakember. – Vannak már megállapodások is, úgy szeretnénk igazolni, hogy gyorsuljon a társaság.” Petrovics Mátyás megemlítette azt is, hogy a Ferencváros is „bejött a képbe”, amely jó anyagi hátterének köszönhetően egy nagyon erős csapatot fog építeni. Az első hármas – UVSE, Dunaújváros, BVSC – mellé bekerül a zöld-fehérek együttese is.

Doroszlai Vanda a jövőjével kapcsolatban is megszólalt, elmondta, legfontosabb célja, hogy kijusson az Universiadéra, majd elszólta magát Bolonyai Flóra jövőjével kapcsolatban:

„Nyártól első számú kapus leszek a BVSC-ben – mondta Doroszlai, majd Mohay Bence kérdésére hozzátette – Flóra tudtommal abbahagyja a vízilabdát.”

„Arról van szó, hogy Flóra végigcsinálja a világbajnokságot – vette át a szót Petrovics Mátyás – utána kicsit a privát életére szeretne koncentrálni.” A szakember azt is megerősítette, hogy Kisteleki Dóra a Ferencvárosnál folytatja jövőre.

További tartalmak