Musorujsag
Élő Eredmények

Prukner László: Egy edző nem tud tenni semmit, ha a csapatban nincsen egység

M4 Sport
Szerdán ugyan kiesett a Magyar Kupából a Budafok, azonban így is remek évet zárt az NB III-as együttes. Az M4 Sport napindító műsorának, a Sportreggelinek a vendége volt a csapat edzője, Prukner László, aki beszélt a rendkívül sikeres szezonról, a feljutásról és a Budafok jövőjéről is. Stúdiónkba érkezett Kovács Dávid is, akinek nem csak a Ferencváros elleni elődöntő miatt volt különleges a szerdai nap, valamint a Budafok védője, Vaszicsku Gergő is velünk ébredt.

Az NB III. Közép csoportjában bajnoki címet szerzett a Budafok együttese, a Magyar Kupában pedig óriási bravúrral egészen az elődöntőig menetelt olyan együtteseket legyőzve, mint az NB I-es Videoton vagy az NB II-es Sopron. Az elődöntőben azonban megálljt parancsolt a gárdának a címvédő Ferencváros, összesítésben ugyanis 12-2-re legyőzték őket a zöld-fehérek.

Ahogyan azt nálunk is láthatták, a második budafoki gól szerzője, Kovács Dávid a mérkőzés után megkérte párja kezét. A játékos elmondta, nem csak a mérkőzés miatt izgult aznap, habár azért bízott benne, hogy párja igent mond majd neki. „Egy nappal a mérkőzés előtt jelentette be Dávid, hogy ilyen szándéka van, természetesen mindenki egy emberként állt a mögötte – mondta el a csapat edzője, Prukner László. – Dávid egy érzékeny játékos, jó teljesítményt nyújtott a szezon során, ezt mindenképpen megérdemelte.”

Vaszicsku Gergő beszélt arról, hogy nagyon nehezen indult a bajnokság, de nem adták fel, és mindent beleadva sikerült kihozniuk a maximumot a csapatból. „Bármilyen osztályban óriási dolog bajnokságot nyerni – vette át a szót Prukner László. – Három komoly vetélytársunk volt, a tavaszi szezonban szépen alakult a helyzet, mindössze két döntetlenünk van, a többi meccsünket megnyertük. Azt mondtam a srácoknak, hogy egy jó kupaszereplés erősítheti a bajnokságban való helytállásunkat.” 

A vezetőedző úgy véli, a siker titka lehet, hogy „van egy öltözője a Budafoknak”, tehát remek a közösség, a játékosok jó kapcsolatban vannak egymással. Hozzátette: „egy edző nem tud tenni semmit a csapatáért, ha bent az öltözőben nincsen egység”.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lánykérést láthattunk a Budafok-Fradi után
Nemcsak gólja miatt lesz emlékezetes <a href="https://www.m4sport.hu/2017/05/17/golzaport-hozott-a-fradi-budafoki-kupameccse/">a Ferencváros elleni kupamérkőzés </a>Kovács Dávid számára, hiszen a budafoki labdarúgó a találkozó után megkérte kedvese kezét. A megható jelenetnek az M4 Sport nézői is szemtanúi lehettek.
Magyar futball
Gólzáport hozott a Fradi budafoki kupameccse
A címvédő Ferencváros 4-2-re nyert a harmadosztályú Budafoki MTE otthonában a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének szerdai visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott a fináléba.
Magyar futball
Az FTC kitömte a Budafokot
Bár még hátravan a visszavágó, a Ferencváros már az első félidőben eldöntötte a Magyar Kupa-fináléba jutás kérdését. Bödéék végül 8-0-ra verték a Budafokot.
Magyar futball