Musorujsag
Élő Eredmények

Nikolics az Eb-gólkirályt is megelőzi

m4sport.hu
Korábban volt, aki még Nikolicsnál is eredményesebben kezdett egy szezont az MLS-ben, de jelenleg az ő gólkirályi címe fizeti a legkevesebbet. Nem véletlen, világsztárok is csak a hátát nézik.

Nikolics Nemanja pazarul kezdte amerikai karrierjét, hiszen 11 meccsen 10 gólt szerzett. Ennél jobb kezdésről talán még ő sem álmodott. Azonban kiváló teljesítménye ellenére mégsem ő az MLS történetének legjobb bemutatkozója.

Korábban ugyanis Mamadou Diallo és Carlos Ruiz is tíz találkozó után jutott el tíz gólig. A szenegáli „Big Mama” a 2000/01-es szezonban a Tampa Bay játékosaként, míg a guatemalai 2005-ben a Dallas játékosaként szerzett első tíz meccsén tíz gólt.

A magyar válogatott támadója számára nem lenne újdonság gólkirálynak lenni, hiszen az elmúlt években hozzászokhatott a korábbi háromszoros magyar és egyszeres lengyel gólkirály.

Nikolics termékenysége egyébként a fogadóirodák oddszait is megmozgatta. Ha a bajnokság elején fogadtunk a gólkirályi címére még közel hússzoros pénzt lehetett nyerni. Ha viszont most teszünk arra komolyabb összeget, hogy őt koronázzák meg a bajnokság végén, már csak ötszörös nyeremény ütné a markunkat.

Ez már csak azért is megsüvegelendő teljesítmény, mert az MLS-ben napjainkban olyan támadók játszanak, mint a spanyol David Villa vagy az olasz Sebastian Giovinco.

További tartalmak