Musorujsag
Élő Eredmények

Harcban a Mercedes, Wolff újra beleszeretett az F1-be!

Mercedes
A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff úgy érzi, az istálló Ferrarival folytatott küzdelmének köszönhetően újra felfedezte, miért szereti a Forma–1-et. Az osztrák szakember azt is elárulta, pontosan milyen műszaki hiba miatt esett ki Valtteri Bottas Barcelonában.
Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Az elmúlt három évben a németek uralták a királykategóriát (a bajnoki címeket óriási előnnyel nyerték, és a futamgyőzelmet sem sűrűn engedték ki a kezeik közül), idén azonban a Ferrari felzárkózott hozzájuk, sőt öt futam után az ő pilótájuk, Sebastian Vettel vezeti a bajnokságot. Noha sokkal nehezebb a dolguk, a Mercedes sportigazgatója nem bánja, hogy szorosabb lett a csata.

„Minden hétvégén feszegetnünk kell a határokat!” – jelentette ki Wolff a csapat monacói előzetesében. „2017-ben ez az új realitás az F1-ben. Az előző három év rendkívüli volt, idén azonban újra felfedeztem, miért szeretem ezt a sportot. Szeretem az intenzív küzdelmet. Ez egyet jelent azzal, hogy nem fogsz könnyen nyerni, és szenvedélyesen kell harcolnod. Ilyenkor még jobb érzés diadalmaskodni, mint volt Spanyolországban” – utalt Lewis Hamilton barcelonai sikerére.

Toto Wolff (Fotó: XPB) Toto Wolff (Fotó: XPB)

„Mindig jó érzés, ha több pontot szerzünk egy hétvégén, legyen szó bármekkora előnyről. Most a különbség nagyon kicsi! Óriási csatát vívunk a Ferrarival. Egyrészt ez roppant izgalmas és komoly kihívás elé állít bennünket, másrészt pedig kitolja a saját határainkat. Az értékeléseinket nem alapozhatjuk csak a barcelonai formára” – magyarázta.

Hiába a győzelem, a Mercedes vegyes érzésekkel hagyta el Barcelonát, Valtteri Bottas ugyanis az erőforrás meghibásodása miatt feladta a küzdelmet. Wolff most elmondta, a finn egy eddig nem látott hiba miatt esett ki. „Megállapítottuk, hogy a turbó volt a probléma oka. Ilyen meghibásodást eddig nem tapasztaltunk, de legalább a történtek rámutattak arra, hogy kétszer olyan gondosnak kell lennünk. Ez egy technikai sport, és amikor a határokat feszegeted, óhatatlanul is szembesülni fogsz néhány műszaki hibával” – zárta gondolatát.

Bottas kiesése egyébként az első volt 2017-ben a Mercedes számára, ami eddig hibátlanul hozta a megmérettetéseket, miután a télen komolyabban átalakította erőforrását: az MGU-H és az MGU-K is újra lett tervezve a tavalyi év után, mely során több meghibásodással is szembesültek.

Valtteri Bottas feltartós védekezésének is fontos szerepe volt Lewis Hamilton sikerében (Fotó: XPB) Valtteri Bottas és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak