Musorujsag
Élő Eredmények

A City sztárja százezer fontot adományozott a terrortámadás áldozatainak

m4sport.hu
Yaya Touré, a Manchester City labdarúgója 100 ezer fontot (35,9 millió forint) ajánlott fel a manchesteri robbantásban elhunytak családjainak támogatására, illetve a sérültek kezelésére.

A manchesteri terrortámadás a sportolókat sem hagyta hidegen. Amíg David Beckham vagy Cristiano Ronaldo a közösségi oldalán egy-egy brit lobogót osztott meg, addig Yaya Touré, a Manchester City elefántcsontparti játékosa százezer fontot adományozott a terrortámadás áldozatainak illetve az elhunytak családtagjainak. Tourét egyébként is sokkolta a hétfő esti esemény, de a végső lökést az adta meg számára, hogy az áldozatok között volt a nyolcéves Saffie Rose Roussos is. A 34 éves Touré 2010 óta játszik a Cityben.

Dimitri Seluk, az elefántcsontparti futballista menedzsere a BBC-nek úgy nyilatkozott, a Manchester Evening New című lappal vették fel a kapcsolatot, hogy a helyi újság segítsen eljuttatni az adományt a leginkább rászorulóknak. „Úgy vélem, a szervezés néhány napot igénybe vehet, de Yaya Angliában tartózkodik, át tudja nyújtani a csekket” – mondta.

Seruk hozzátette, egyszerűen képtelenek megérteni, miként lehet azt elviselni, hogy egy nyolcéves kislány elmegy egy koncertre megnézni a kedvenc énekesét, de soha többé nem ér haza. Úgy vélik, teljesen mindegy, hogy ki milyen származású, az áldozat manchesteri vagy sem, egyszerűen segíteni kell. Elmondta, neki is nyolcéves a fia, de el sem tudja képzelni azt a fájdalmat és szenvedést, amin Saffie szülei keresztülmennek. De nem ők az egyetlenek akik gyűjtenek az áldozatok részére, A Manchester Evening News által indított online adománygyűjtő kampányra kedd estig  már 700.000 font érkezett.

Részvétét fejezte ki Eric Cantona, a United korábbi klasszisa is, aki igazi világpolgár, de mint fogalmazott, az ő gondolatai is az áldozatok körül járnak, legyen az fiatal vagy öreg, együttérez a családjukkal.  Cantona öt évet játszott Manchesterben, és mint elmondta, velük szenved, hiszen a szíve mindig manchesteri marad.

Az Ariana Grande-koncert után hétfő éjszaka elkövetett öngyilkos merényletben 22-en vesztették életüket és 59-en sérültek meg.

További tartalmak