Musorujsag
Élő Eredmények

Gyászszünet a Monacói Nagydíjon

MTI, Reuters, Speedweek, Sky Sports
Egyperces gyászszünetet tartanak a hétfői manchesteri bombatámadás áldozatainak emlékére a Monacói Nagydíj vasárnapi futama előtt. A mezőny két brit bajnoka nehezen találja a szavakat a tragédia után.
Fotó: XPB Fotó: XPB

A hétfőn Manchesterben egy könnyűzenei koncert után történt robbantásban 22-en meghaltak és 59-en megsebesültek. A történtek a Forma–1 vezetőségét sem hagyták hidegen: a FOM máris jelezte, a vasárnapi monacói futam előtt gyászszünettel emlékeznek az áldozatokra, emellett a hétvégén minden autón a „#Manchester” felirat lesz majd olvasható.

Lewis Hamilton a szerdai sajtónapon megrendülten beszélt a hazájában történtekről. „Őrült világban élünk. Önmagában ez még rendben is van, de az a benyomásom, hogy 2017-ben különösen sok körülöttünk a halál. Ez kérdéseket vet föl. Egyáltalán bárhol is biztonságban vagyunk? És a szeretteim biztonságban élvezhetik az életet? Próbáltam megfogalmazni ezt a közösségi médiában is, de nagyon nehéz. Ami a világban történik, aggasztó számomra. Nem is tudom elképzelni, min kell most keresztülmenniük az áldozatok hozzátartozóinak. De van egy pont, amin túl ezeket a sötét gondolatokat félre kell tenned, és csak a magad dolgára kell figyelned” – nyilatkozta a Mercedes versenyzője.

A hétvégén egy futam erejéig visszatérő Jenson Button is mély megdöbbenésének adott hangot. „Ez borzalmas. Csodálkozom azon, hogy milyen gyakran történik meg ilyesmi mostanság a világ minden táján, és egyre többször Nagy-Britanniában is. Ennél többet erről nem is igazán lehet mondani, azon kívül, hogy gondolatban az érintettekkel vagyok. A legszívszaggatóbb dolog az, hogy – még ha minden élet fontos is – többségében gyerekek voltak azon a koncerten, és ez mindenkit nagyon bánt. Én nem vagyok szülő, de ismerek szülőket, és ez a legfájóbb az egészben, hogy emberek mennyire szívtelenek tudnak lenni.”

2009 bajnoka emellett azt is kiemelte, hogy a mostani hét a terrortámadás miatt szomorú, hiszen a motorsport világa egy bajnokát, Nicky Haydent is elveszítette. „Nehéz ez Nickyvel, aki elveszítette a küzdelmet pár nappal ezelőtt. Ez is csak arra figyelmeztet, hogy élvezzünk ki minden pillanatot” – kommentálta a MotoGP 2006-os legjobbjának elvesztését.

További tartalmak