Musorujsag
Élő Eredmények

Adócsalás miatt nyomoznak C. Ronaldóval szemben

MTI
A spanyol ügyészség adócsalás miatt vizsgálódik Cristiano Ronaldóval, a Real Madrid portugál labdarúgójával szemben.

Az adóhatóság szerint a négyszeres aranylabdás játékos 2011 és 2014 között 15 millió euróval (4,6 milliárd forint) rövidítette meg az államkasszát. Az ügyészek jelenleg azt mérlegelik, hogy a bizonyítékok alapján vádat emeljenek-e Ronaldo ellen. Erről június végéig van lehetőségük döntést hozni.

Cristiano Ronaldo (Fotó: EPA/Angel Diaz)

A szabálytalanságok főként a portugál Virgin-szigeteken tartott pénzéhez kapcsolódnak.

Az adóhivatal elárulta, hogy az Európa-bajnok támadó 2014-ben módosította az adóbevallását, és utólag befizetett hatmillió eurót.

Amennyiben a portugál válogatott csapatkapitányát később bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

A spanyol legfelsőbb bíróság szerdán elutasította Lionel Messi fellebbezését, egyúttal megerősítette az argentin labdarúgóra tavaly adócsalás miatt kirótt 21 hónapos börtönbüntetést, valamint kétmillió eurós bírságot.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ronaldo beérheti Messit
Bár nem játszott lehengerlően a mostani idényben, a szezon végén mutatott rendkívül eredményes játékának köszönhetően a Real Madrid portugál támadójának, Cristiano Ronaldónak van a legnagyobb esélye arra, hogy megnyerje az Aranylabdát. Gerard Piqué természetesen másképp gondolja.
Külföldi futball
Cristiano Ronaldo aranyközelbe lőtte a Realt
A spanyol labdarúgó-bajnokság korábbról elhalasztott mérkőzésén a Celta Vigo otthonában nyert a Cristiano Ronaldo vezette Real Madrid, így az utolsó forduló előtt újra átvette a vezetést a tabellán.
Külföldi futball
Ronaldónak a bíróságon kell felelnie nemtörődömségéért
Terras de Bouro önkormányzata bírósághoz fordul, mert hiába küldött tucatnyi levelet a Blancók portugál sztárjának. Ronaldo Portugália északi részén, Gerêsben egy villát építtetett magának, de a ház bizonyos részei nem az engedélyezett tervek szerint lettek kialakítva.
Külföldi futball