Fina 2017
×

Garanciálisan helyreállítják a Duna Arénát

MTI
A kivitelező garanciálisan gondoskodik a Duna Aréna elázott területeinek mielőbbi helyreállításáról - közölte csütörtökön a nyári vizes világbajnokságot szervező cég.

A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nkft. sajtóközleménye emlékeztetett rá, hogy a keddi vihar egész Budapesten problémát jelentett. Hozzátették, a Duna Arénában jelenleg is tartó próbaüzem arra szolgál, hogy minden esetleges probléma kiderüljön, és a világbajnokság idejére ezeket a kivitelező orvosolni tudja.

Mint írták, a kivitelező a nagy esőzés okozta problémák javításáról és a helyreállításáról gondoskodik, az elázott területek mielőbbi helyreállítását pedig garanciálisan végzi.

A beszámoló szerint a Duna Aréna – amelynek építése a tervezettnél gyorsabb ütemben haladt – költsége a környező beruházásokkal együtt 46 milliárd forint. A hosszú távú városrehabilitációs program része a Dagály úszóközpont mellett a Sentab vízvezetékcső felújítása, a Dagály sétány építése, a Népfürdő utca és a Vizafogó utca felújítása, a gyalogoshíd a Rákos-patakon, illetve szükség volt telekvásárlásra, fapótlásra és közterület-használatra is.

A világbajnokságra eddig több mint 90 ezer jegyet adtak el, az óriástoronyugrás és az úszás versenyszámaira, illetve a vízilabda-mérkőzésekre már szinte minden belépő elkelt – írták, hozzátéve, hogy a szervezők közelítőleg 350 ezer turistára számítanak az eseményhez kapcsolódóan.