Musorujsag
Élő Eredmények

Kimaradt a portugál keretből az Eb-döntő hőse

MTI
Éder és Renato Sanches nélkül kezdi el a felkészülést a június-júliusi oroszországi Konföderációs Kupára az Európa-bajnok portugál labdarúgó-válogatott.

Fernando Santos szövetségi kapitány csütörtökön hirdette ki 24 fős keretét, amelyben ott van Cristiano Ronaldo. A szakembernek szerdáig kell megadnia a 23 nevet tartalmazó végleges névsort.

Éder mellőzése meglepetés, az OSC Lille 29 éves csatára volt az, aki a tavalyi Eb döntőjének hosszabbításában a győztes gólt szerezte a házigazda franciák ellen. Rajta kívül mindenki ott van a keretben, aki meghatározó szerepet játszott az Eb-sikerben, így Bruno Alves (Cagliari), Pepe (Real Madrid), Joao Moutinho (AS Monaco), Joao Mário (Internazionale), Bernardo Silva (AS Monaco) és Nani (FC Valencia) is.

Éder gólöröme a 2016-os Eb-döntőben (Fotó: EPA/Srdjan Suki) Éder gólöröme a 2016-os Eb-döntőben (Fotó: EPA/Srdjan Suki)

A portugálok a június 17. és július 2. között sorra kerülő torna A csoportjában a vendéglátó oroszokkal, valamint Új-Zélanddal és Mexikóval játszanak. A rajt előtt, jövő szombaton Estorilban Ciprust fogadják felkészülési mérkőzésen, majd június 9-én – a magyarok csoportjában – világbajnoki selejtezőt vívnak Lettországban.

További tartalmak