Musorujsag
Élő Eredmények

McLaren: Nem váltunk!

GPUpdate
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown ismét egyértelművé tette, csapata 2018-ban is a Honda erőforrásait fogja használni, és továbbra is bízik abban, hogy a japánok fordítani tudnak szerencséjükön, vagyis versenyképesebbé válnak.
Honda Honda (Fotó: XPB)

Miután a 2017-es év a vártnál sokkal nehezebben indult, több alkalommal is felmerült, a McLaren szakíthat motorpartnerével, és ismét együttműködésbe kezdhet a Mercedesszel. A híreszteléseket mindkét fél igyekezett cáfolni, a nemzetközi sajtóban viszont rendre felütötte a fejét, hogy a McLaren és a Honda kenyértörésre készülhet.

Ezek főleg akkor erősödtek fel, amikor hivatalossá vált, hogy a japánok megegyeztek a Sauberrel, vagyis akkor sem maradnak partner nélkül, ha a McLaren valóban a csere mellett dönt. Amikor kiderült, hogy a britek már a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) felé is jelezték, hogy a japánokkal maradnak (ezt a jelenlegi szabályok értelmében május közepéiig kellett megtenniük), ismét egy nyugalmasabb időszak következett.

A McLaren ügyvezetője, Éric Boullier azonban a minap elhintette, csapata szakíthat a Hondával, ha az nem tudja megoldani a problémáit, így ismét felmerült, hogy a felek nem töltik ki a szerződésben foglalt éveket. Nem meglepő tehát, hogy ezt követően ismét felkeresték az istállót, hogy tisztázzák a motorokkal kapcsolatos helyzetet.

A GPUpdate a McLaren tavaly kinevezett ügyvezető igazgatójánál, Zak Brownnál érdeklődött a téma kapcsán, az amerikai szakember pedig meglehetősen egyértelműen válaszolt, ismét lehűtve a kedélyeket. „Roppant következetesek voltunk, és továbbra is elkötelezettek vagyunk a Hondával szemben. Nem lesz változás” – mondta.

Zak Brown (Fotó: xpbimages.com) Zak Brown (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak