Musorujsag
Élő Eredmények

„Nagyon jó, hogy itt van, de azért végezzen mögöttem!”

Crash
Van, aki szerint rutinból megoldja a hétvégét, míg van, aki úgy érzi, nehéz napok várnak rá, abban viszont a legtöbben egyetértenek, hogy jól járt volna egy pályateszttel a monacói beugrás előtt – a riválisok véleménye Jenson Button egyszeri visszatéréséről.
Jenson Button (Fotó: XPB) Jenson Button (Fotó: XPB)

Pár nappal azután, hogy Fernando Alonso bejelentette, a Monacói Nagydíj helyett Indianapolisban fog versenyezni, a McLaren közölte a nyilvánossággal, a tavaly visszavonuló Jenson Button ugrik be a spanyol helyett. A közkedvelt exbajnokot a szurkolók és a riválisok is örömmel fogadták a hercegségben, arról viszont megoszlanak a vélemények, milyen hétvége vár rá.

Egyesek szerint a tapasztalatának köszönhetően lazán megoldja majd a feladatot, és gyorsan alkalmazkodik az autóhoz, mások viszont szenvedősebb napokat jósolnak neki. Nézzük, hogyan véleményezték az ellenfelek a 2009-es bajnok visszatérését!

Lewis Hamilton: Ha jól tudom, korábban még nem vezette az autót. Ami a fizikai felkészültséget illeti, nem hinném, hogy gondjai lesznek. Nagyon nehéz megmondani, melyik az a futam, amire a legegyszerűbb beugrani. Monaco nem tartozik a könnyű pályák közé, viszont egy veteránról beszélünk, aki egészen biztosan remek munkát fog végezni, miután beugrik az autóba. Sok dolog új lesz neki, de a szimulátorban valószínűleg sok-sok mérföldet megtett, szóval hamar alkalmazkodni fog, és élvezni fogja a hétvégét.

Felipe Massa: Annyira jó, hogy Jenson visszatért! Őt mindenki szereti. Épp most találkoztam vele. Tényleg örülök, hogy visszajött versenyezni közénk. A legjobbakat remélem! Bízom benne, hogy mögöttem lesz, de a legjobbakat kívánom neki. Talán élvezni fogja ezt az egy futamot, aminek az erejéig visszatért. Nagyon jó, hogy itt van közöttünk.

Jenson Button névfelirata (Fotó: XPB) Jenson Button névfelirata (Fotó: XPB)

Kevin Magnusssen: Ha a helyében lennék, akkor én teszteltem volna Bahreinben. Viszont, a csapat nem futott túl sok kört akkor. Szerintem szüksége lesz egy kis időre. Nem gondolom, hogy egyszerű lesz a hétvégéje. Egy kicsit nehezebb lesz, és egy kicsit más a megszokottól.

Max Verstappen: Ha ő is ezt akarja csinálni, akkor teljesen rendben van! Nem hiszem, hogy érdekli, mit gondolok a visszatérésről. Ha szerinte a felkészülés így rendben volt, akkor rendben is volt. Ha jól érzi magát, akkor csinálja! Nem vagyunk egyforma helyzetben, hiszen én nem versenyeztem 17 éven keresztül.

Romain Grosjean: Szerintem jó, hogy visszatért. Talán egy kissé meglepő, hogy nem tesztelte az autót, de biztosra veszem, hogy jól fog menni. Persze szüksége lesz pár körre. 2000 óta versenyez, sok különböző autóval van tapasztalata, világbajnok is volt. Szóval, rendben lesz.

Sergio Pérez: Érdekes, nagyon érdekes. Valószínűleg ez az a pálya, ahol a kevésbé tapasztalt pilóták jobban szenvednek az új autókkal. Meg kell bíznod az autódban, amikor körbeviszed a pályán. És Jensonnek nagyon sok tapasztalata van. Ha Barcelonában kellene beugrania, valószínűleg tovább tartana felvenni a fonalat, mint itt, de majd meglátjuk, mi történik. Érdekes lesz. Szerintem a McLaren jól fog teljesíteni ezen a pályán.

Jenson Button (Fotó: XPB) Jenson Button (Fotó: XPB)

További tartalmak