Musorujsag
Élő Eredmények

Titkon az éremszerzésben reménykedik az asztaliteniszezők kapitánya

MTI
Hétfőtől egy héten át Düsseldorf ad otthont az asztaliteniszezők egyéni világbajnokságának, amelyen magyar szempontból elsősorban női párosban van esély a jó szereplésre.

Póta Georgina és a svéd Matilda Ekholm duóját az első, az Eb-bronzérmes Pergel Szandra, Madarász Dóra kettőst pedig a 12. helyen emelték ki a szervezők.

„Póta és Ekholm a World Tour-versenyeken mutatott jó teljesítményének köszönheti az előkelő kiemelési helyet, az ázsiaiak ezeken a viadalokon nem nagyon indultak” – mondta az MTI-nek Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány, aki úgy fogalmazott: sok függ a sorsolástól, de szeretné, ha a Póta, Ekholm páros bejutna a negyeddöntőbe, titkon pedig reménykednek az éremszerzésben, ami fantasztikus siker lenne. Legutóbb erre 1995-ben volt példa, akkor a kapitány nővére, Bátorfi Csilla és Tóth Krisztina párosa szerzett bronzot Tiencsinben.

Egyesben Pótát a 20. helyre rangsorolták, míg Madarász az 53., Pergel pedig az 56. a 64 kiemelt között. Rajtuk kívül még Ambrus Krisztina tagja a női csapatnak.

Bátorfi Zoltán – akinek kapitányként ez lesz az első világversenye – azt mondta, a felkészülésük a terveknek megfelelően haladt, s bár Póta Georgina figyelmét kissé elvonta múlt heti esküvője, a játékos nagyon jó formában van, így bízik abban, hogy a hazaérkezéskor nem lesz majd bennük hiányérzet, mindenki kihozza magából azt, amit tud.

A férfiak szövetségi kapitánya, Aranyosi Péter többnyire fiatal játékosokból álló csapatot indít a vb-n, és azt várja Szudi Ádámtól, Ecseki Nándortól, Lakatos Tamástól és Nagy Krisztiántól, hogy jussanak fel a főtáblára, s ott legalább egyikük menjen egy kört.

Párosban Ecseki és Szudi duója a 18. kiemelt, itt is sok függ a sorsolástól, de a szakvezető szerint bravúrral bejuthatnak a legjobb 16 közé, a Lakatos, Nagy kettős számára pedig a főtáblára jutás a cél.

Vegyes párosban Nagy és Pergel a 22., míg Ecseki és Madarász a 27. kiemelt.

Az idei világbajnokságon férfi és női egyesben, illetve párosban, továbbá vegyes párosban rendeznek versenyeket.

A küzdelmek hétfőn a selejtezőkkel rajtolnak, a döntőket június 3-án, 4-én és 5-én bonyolítják le.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek