Musorujsag
Élő Eredmények

Arrivabene: Bármit is mondanak, nem volt csapatutasítás

ESPN, Motorsport
Maurizio Arrivabene úgy véli, Sebastian Vettel jobb gumikezelésével nyerte meg a Monacói Nagydíjat. Sergio Marchionne történelmi sikert emleget.
Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

Monacóban idei harmadik győzelmét aratta a Ferrari – de az első kettős sikerét. A csapat győzelme ünneplése közben azonban magyarázkodni is kénytelen: Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel kiállások során látott helycseréje miatt.

Maurizio Arrivabene állítja, nem történt csapatutasítás. „A mai eredmény annak a bizonyítéka, hogy a kemény munka kifizetődő, ezért nagyon boldogok vagyunk” – nyilatkozta a Rai televíziónak a csapatvezető. „Bármit is mondanak, nem adtunk ki csapatutasítást. A mi csapatunk hagyja versenyezni a versenyzőit. Sebastian ma gyors volt a használt gumikon, és ezért vette át a vezetést. Jó versenyzőink vannak és egy hihetetlen autónk. És ne felejtsük el, hogy tegnap Kimi szerezte meg a pole pozíciót! Ő nem csak azért van itt, hogy segítsen nekünk, hanem azért is, hogy önmagáért küzdjön. Ma mindent megtett, ő és Sebastian is jól dolgozott.”

Sergio Marchionne elnök eközben büszkén gratulált a 2001 óta első monacói győzelmükhöz. „Régóta vártunk erre, és most valóra vált. Ez a verseny a történelmünk részévé válik. Nem csak egy győzelem volt, de egy kettős győzelem a csillogó és nagy múltú Monacóban, ahol a Ferrari legutóbb is kettős sikert ért el Schumacherrel és Barrichellóval.”

„Ma egy nagyon izgalmas versenyt láthattunk, és a valódi Scuderiát. Elismerésem a versenyzőknek, az egész csapatnak, mindenkinek a pályán és a gyárban! Végre olyan eredménnyel ajándékoztuk meg a tifosit, amilyet megérdemel” – állapította meg a konstruktőri bajnokságban is az élre álló vörösök első embere.

További tartalmak