Musorujsag
Élő Eredmények

Monacói Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

M4Sport
Sebastian Vettel nyerte a Monacói Nagydíjat, vagyis megszerezte a Ferrari első monacói sikerét a 2001-es futam óta. A második helyen a pole pozícióból rajtoló Kimi Räikkönen ért célba, a harmadikon pedig a csapattársát és a Valtteri Bottast is átugró Daniel Ricciardo. Nézzük, hogyan értékeltek a főszereplők a verseny leintését követően!
Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Sebastian Vettel (Ferrari – 1. hely)

„Hihetetlen! Rendkívül szoros futam volt. Reméltem, hogy a rajtnál sikerül majd jobban indulnom, de Kimi nagyon jól startolt, szóval türelmesnek kellett lennem. Az első etapban volt egy rész, amikor elkezdtem csúszkálni, ami egyáltalán nem volt jó. Valtteri is egyre közelebb került, meg a többiek is, aztán lekörözöttekbe is belefutottunk. Ezután kaptam egy második esélyt, jók voltak a gumik és az autó is remekül ment. Mindent beleadtam, mert gondoltam, hogy ez az egyetlen esély a győzelemre. Tudtam élni vele, és az élre értem vissza, szóval innentől kezdve irányíthattam a futamot. A biztonsági autó után eléggé zűrös volt a hideg gumikkal, de pár kör után sikerült ismét kezelni az előnyt. Fantasztikus munkát végzett a csapat, remek hétvége volt ez! Nem terveztük, hogy tovább kinn maradok, mint Kimi. A terv az volt, hogy lerázzuk a többieket, és ez sikerült is, de Valtteri tempója jó lett, mi meg küszködtünk. Miután Bottas kiment, erre Kimi is reagált, nekem viszont volt egy kis előnyöm, és nem akartam elveszíteni az első helyet. Szóval elég keményen nyomtam, és végül én is meglepődtem, hogy két kör elég volt ahhoz, hogy az első helyre jöjjek vissza.”

Kimi Räikkönen (Ferrari – 2. hely)

„Nehéz mit mondani. Még így is második lettem, de ez egyáltalán nem esik jól. Néha így alakulnak a versenyek. Megyünk a következő futamra, és ott megpróbálunk előbb végezni. Meg kell hagyni, egy kicsit ennél többre vágytam.”

Daniel Ricciardo (Red Bull – 3. hely)

„Ma boldog vagyok! Tegnap úgy éreztem, hogy sokkal több lett volna még az időmérőben. Nagyon sajnáltam, hogy nem tudtuk megmutatni, mire vagyunk képesek ezen a pályán ezzel az autóval. Ma viszont megkaptam az esélyt, amikor Max és Valtteri kiment kereket cserélni. Utána enyém volt a pálya! Volt pár szabad köröm, és sikerült nagyon erős köröket futnom. Az első kanyart a biztonsági autó után nem élveztem, egyáltalán nem! Bizonytalan voltam, megsérült-e az autó, és közben Bottas megpróbált leelőzni. Ezekkel a gumikkal elég nehéz volt a biztonsági autó mögött autózni. Haver! Olyan, mintha jégen autóztál volna.”

Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak