Musorujsag
Élő Eredmények

Most Ricciardónak jött ki a lépés

Sky Sports
Egy boldog és egy csalódott versenyző – ez a Red Bull monacói „mérlege”. Az időmérő után bosszankodó Daniel Ricciardo ugyanis feledtette a szombatot és ott lehetett a dobogón, Max Verstappen viszont egy apró hiba miatt elveszítette az esélyt, hogy felállhasson arra.
Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Hamar egyértelművé vált, hogy a Red Bull nem tudja megismételni tavalyi szereplését, a dobogót viszont így is reális célnak érezték, főleg a Mercedes gyengélkedését látva. A harmadik helyezésért Valtteri Bottasszal harcoltak a csapat pilótái, akik közül végül Daniel Ricciardo szerezte meg a hőn áhított pozíciót, miután futott néhány jó kört a finn és Verstappen kiállása után.

Mivel addig a holland foglalta el az előkelőbb pozíciót, sőt kiállása előtt a cél Bottas leelőzése volt, nem meglepő, hogy a leintés után roppant csalódott volt, hiszen nem elég, hogy nem tudta lehagyni a finnt, a csapattárs is elé került. „A futam során nem igazán tudod, mi zajlik mögötted. Sainz ott volt mögöttem, szóval ha Bottas elé vágtunk volna, akkor is beragadok mögé. Itt pedig nem lehet előzni, ahogyan azt a biztonsági autó után is láthattuk, amikor frissebb gumikkal mentem” – értékelt.

„Nagyon nehéz követni a többieket, szűk a pálya és szélesek az autók, szóval nagyon semmit sem tehetünk. Nem vagyok túl boldog. Ennyi az egész. Legközelebb próbálok jobb versenyt futni” – ígérte az egyszeres futamgyőztes.

Max Verstappen (Fotó: XPB) Max Verstappen (Fotó: XPB)

Ricciardo érthető módon sokkal jobb hangulatban állt a sajtó elé. „Jó verseny volt, és a tempó is rendben volt. Tiszta volt előttem a pálya, de nem hittem, hogy még van tartalék a gumikban. Viszont a tempóm jó volt, és a versenymérnököm is mondta a rádióban, hogy nyomjam még egy kicsit a gázt. Ez nagyon motiváló volt! Köszönettel tartozom érte. Ma már boldogabbak lehetünk” – utalt a csapat „ostoba hibájára”, ami miatt tegnap csak az ötödik helyre kvalifikált és meglehetősen bosszús volt.

Nem sokon múlt, hogy az ausztrál ma is rossz hangulatban távozzon, a biztonsági autós fázis után ugyanis hibázott egy kicsit az első kanyarban, ahol még a falat is „megcsókolta”. „Csak egy kicsit koccantam neki. Ezek a dolgok megtörténhetnek. Eléggé váratlan volt, mert nem fékeztem később, vagy valami. Egy kicsit aggódtam, hogy megsérült a szárnyam, vagy valami más, és azt is láttam, hogy Valtteri közeledik. A biztonsági autó utáni körök trükkösek voltak, de örülök, hogy itt lehetek a dobogón” – zárta gondolatát.

Max Verstappen (Fotó: XPB) Max Verstappen (Fotó: XPB)

A két különböző taktikáról a csapatvezetőt, Christian Hornert is faggatták. „Nehéz helyzet volt. Max elég gyors volt ahhoz, hogy Bottas elé kerüljön, de a kiálláskor veszítettünk négy tizedet. Itt nem túl jó a boxok elhelyezése. Max kivezető köre óriási volt, de egy kicsivel így is Bottas mögött volt. Daniel tiszta levegőt kapott, és futott néhány igazán jó kört. A többiek beragadtak Carlos (Sainz) mögé, így Daniel eléjük tudott kerülni. Boldogok vagyunk, mert a versenytempó nagyon jó volt, amikor tiszta pályán futhattunk. Ha egy kicsit jobbak vagyunk az időmérőn, akkor jobban megnehezíthettük volna a Ferrari dolgát” – mondta.

A riporter Verstappen csalódottságáról és futam alatti „kifakadásáról” (eléggé dühösen vette tudomásul, hogy Ricciardo a harmadik helyre került a jobb taktikával) is kérdezte, de Horner nem akart túl nagy ügyet csinálni a történtekből. „Ez egy utcai pálya, ahol minden annyira érzelmes. Próbálta leelőzni Bottast, aztán hirtelen a csapattárs is elé kerül. Át kell beszélnünk vele a történteket. Reggel beszéltünk róla, hogy vannak, akik szerencsések, és vannak, akik pórul járnak. Daniel tegnap balszerencsés volt, ma pedig kijött neki a lépés” – fogalmazott.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak