Musorujsag
Élő Eredmények

Nem mehetnek nézők a Honvéd hazai BL-selejtezőjére

m4sport.hu
Egy 2013-as büntetés miatt zárt kapuk mögött kell rendezni a Budapest Honvéd soron következő két hazai nemzetközi kupamérkőzését.

A bajnoki címét szombaton bebiztosító kispesti klub nyáron a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesz érdekelt, de első és – továbbjutás esetén – második hazai mérkőzésére nem mehetnek be nézők.

A Budapest Honvédot 2013 nyarán büntette meg az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a Vojvodina ellen lejátszott Európa Liga-találkozókon a magyar szurkolók részéről tapasztalt antiszemita, rasszista megnyilvánulások miatt. Az indoklás szerint a július 18-i, idegenbeli meccsen a Honvéd drukkerei homofób és antiszemita viselkedést tanúsítottak, míg egy héttel később a hazai visszavágón ˜„cigányok, cigányok” rigmussal gyalázták az ellenfél drukkereit, s ezt náci karlendítéssel tetézték.

Az akkori ítélet ugyan csak egy meccsre szólt, de a Honvédnak 2008-ból volt egy felfüggesztett zártkapus büntetése, amely szintén életbe lépett. A klubnak mellékbüntetésként 50 ezer eurós pénzbírságot is fizetnie kellett.

A kispesti klub huszonnégy év után lett ismét bajnok, miután az OTP Bank Liga szombati zárófordulójában 1-0-ra legyőzte a Videotont. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi vezetőedző bejelentette távozását, utódja a holland Erik van der Meer lesz.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="768553"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Huszonnégy év után bajnok a Honvéd
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2017/05/D_KOS201705271003-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak