Musorujsag
Élő Eredmények

Thomas Doll édesanyja gyertyát gyújt a Ferencvárosért

m4sport.hu
Idén csak a Magyar Kupa-döntő maradt hátra, utána rövid pihenőre vonulnak klubcsapataink. A finálét éppen az a Vasas és a Ferencváros játssza, amelyek egészen a bajnokság végéig versenyben voltak a bronzéremért, amelyet végül a piros-kékek nyertek. Thomas Doll és Michael Oenning is kupagyőzelemre készül.

Az m4sport.hu stábja a kupadöntő kapcsán kérdezte a két német származású vezetőedzőt, hogyan készülnek a nagy napra.

Thomas Doll elárulta, hogy édesanyja minden fontosabb mérkőzése előtt gyertyát gyújt a Ferencváros sikeréért, s ez most sem lesz másként.
Michael Oenning pedig azt szeretné, ha fiatal játékosai felé nyugalmat tudna sugározni a döntőt megelőző pillanatokban.

A Fradi története során harmadszor nyerheti meg sorozatban háromszor a Magyar Kupát, míg a Vasas ötödik alkalommal emelhetné magasba a trófeát. Ahogyan az elmúlt két évben, most is a zöld-fehérek otthonában, a Groupama Arénában rendezik a finálét. Az FTC 2015-ben a Videotont 4-0-ra, tavaly az Újpestet 1-0-ra győzte le.

A 23. kupaelsőségére hajtó Ferencvárosnak papíron előnyt jelenthet a hazai pálya, de a Vasas ebben a szezonban egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet az Üllői úton, mindkét bajnoki találkozójukon vendégeként 2-1-re győzött.

A Ferencváros a klub történetében eddig kétszer, 1942 és 1944, valamint 1993 és 1995 között tudta megszakítás nélkül háromszor elhódítani a kupát, a Vasas 1955, 1973, 1981 és 1986 után ötödször lehet győztes.

A két csapat eddig kétszer találkozott egymással a Magyar Kupa fináléjában. Legutóbb 31 évvel ezelőtt, 1986-ban, amikor a Népstadionban gól nélküli döntetlent követően a Vasas hódította el a trófeát. Ezen kívül 1977-ben játszottak egymással a felek, igaz, akkor a körmérkőzéses döntőt rendeztek, s a Vasas hiába ütötte ki 5-0-ra a Ferencvárost, végül a Diósgyőrrel szemben elbukott.

A szerdán 19 órakor kezdődő döntőt Solymosi Péter vezeti, a kapunyitás 16.30 órakor lesz. Majd 17.15 órától rendezik a Bozsik Bajnokok gálamérkőzését, amelyen a nyugati és a keleti csapatban többségében nehéz körülmények között élő fiatal labdarúgók lépnek pályára.

További tartalmak