Musorujsag
Élő Eredmények

„Bele fogok pisilni az autódba” – a legjobb rádiós üzenetek Monacóból

ESPN
Fernando Alonso és Jenson Button „beszélgetése” révén gazdagabbak lettünk egy örökbecsűvel, míg Sergio Pérez és Max Verstappen példáján keresztül ismét megfigyelhettük, milyen feszültséggel jár egy monacói futam – íme, a hétvége legemlékezetesebb rádiós üzenetei!
Jenson Button (Fotó: McLaren) Jenson Button (Fotó: McLaren)

 „Jenson, barátom! Biztosra veszem, hogy a futam előtt hallani akartad a hangom. Csak sok szerencsét akarok kívánni neked. Figyelünk a TV-ben, tegnap pedig fantasztikus voltál! Barátom, érezd jól magad, és légy szíves vigyázz az autómra” – „Ó, köszönöm! Rendben. Bele fogok pisilni az autódba” – „Ne! Kérlek, ne! Nagyszerű voltál tegnap! Remek munkát végeztél” – „Te is, haver. Te is. Legyen jó futamod” – így hangzott az indianapolisi 500 mérföldesre készülő Alonso, és a monacói rajtot váró Button „beszélgetése”. A futam aztán egyiküknek sem alakult túl jól…

„Az első gumik túlmelegszenek a bemelegítő körön. Nem tudom, meddig tarthatom életben őket, de az biztos, hogy túlmelegszenek” – a rajtrácson Lewis Hamilton nem gondolta volna, hogy túl hosszú első etapot fut majd, végül mégis sikerült 46 körösre nyújtania az ultralágyas szakaszt.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Mindig, amikor keményebben nyomom, majdnem a falban kötök ki, annyira nehéz vezetni ezt az autót. Nincs tapadás!” – panaszkodott Marcus Ericsson, kinek futama végül ironikus módon pont a gumifalban ért véget…

„Ó, ez fájdalmas” – állapította meg a versenyzéshez fél év után visszatérő Button, miután az első kiállást követően beragadt Pascal Wehrlein mögé.

„Cserélünk?” – „Gyere ki Kimi! Gyere ki, gyere ki” – kapta meg az utasítást a Ferraritól Kimi Räikkonen, aki a kerékcsere előtt még vezette a versenyt, Sebastian Vettel azonban elé tért vissza a saját kiállását követően. A futam után hosszas vita vette kezdetét, vajon a vörösök „belenyúltak-e” a sorrendbe, hogy a bajnokságban jobban álló pilótának kedvezzenek.

„Daniel már volt kinn?” – „Igen Max. Sajnos mindkettőtöket átugrotta” – „Micsoda kib***ott, elb***ott katasztrófa” – Verstappen egyértelművé tette, hogy nem örül a ténynek, miszerint csapattársa megszerezte a harmadik helyet Valtteri Bottastól. A pozíciót, amire ő is pályázott volna…

Valtteri Bottas tér vissza a boxból Max Verstappen elé (Fotó: XPB) Valtteri Bottas tér vissza a boxból Max Verstappen elé (Fotó: XPB)

„Jól vagy?” – „Igen, de nyilvánvalóan jobban lennék, ha ki tudnék szállni” – miután Button elrontotta előzési manőverét, Wehrlein autója oldalára pattant, és így ütközött a gumifalnak. Ijesztő pillanat volt, melyben sok szurkolóban megfagyott a vér, a német kissé szarkasztikus üzenetét hallva azonban mindenki megnyugodott. Pár pillanattal később pedig Wehrlein is kiszállhatott a roncsból.

„Srácok, tényleg azt akarjátok, hogy ütközzek? Fejezzük be a b***akodást, 100%-osan koncentrálnom kell” – kért rádiócsendet Pérez, majd pár kör múlva ütközött Danyiil Kvjattal…

„Ha kényelmesen érzed magad az autóban, akkor Strat 6…” – „Ez kényelmesnek tűnik?” – a versenymérnök, Tony Ross alacsonyabb motormód alkalmazását kérte Bottastól, ő viszont meglehetősen egyértelmű választ adott.

„Igen, igen, igen, igen, igen, igen! Mindent beleadtam abban a két körben a régi gumikon. Grazie” – Vettel győzelmi mámorában rámutatott a kulcsmomentumra, melynek köszönhetően elorozhatta a győzelmet csapattársától, Räikkönentől.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak