Musorujsag
Élő Eredmények

Kercsó Árpád: Életem ajándéka a Ferencvárosnál dolgozni

m4sport.hu/M4 Sport
Kercsó Árpád február óta dolgozik a Ferencváros jégkorongszakosztályának utánpótlás-igazgatójaként, feladata pedig, hogy az alapoktól szervezze újjá a zöld-fehérek utánpótlását.

Alig három hónapja dolgozik a Ferencvárosnál, de a tízéves korosztály máris felzárkózott az élvonalhoz.

A siker receptje a Kercsó-módszerben keresendő: „Nem csak azt nézem, hogy a kiszabott feladatokat meg tudja-e csinálni a gyerek, hanem hogy megértette-e a gyakorlatot, tehát fejben rendben van-e. Ha látom, hogy korongügyes az jó pont, utána viszont jön a 2-2 vagy a 3-3 elleni játék, ahol aktívnak kell lenni. Ha látok valamit, akkor belefújok és elmondom mit kellett volna másként csinálni. A gyorsasági állóképesség, a korcsolyatechnika és a bottechnika nagyon fontos eleme a képzésnek, de a csapatjátékot is tanítom. Mindent koronggal, ellenfél ellen és tudatosan csináltatok velük”.

Az alábbi videó a Fradi Tv adásában került lejátszásra.

A 2010-11-es korosztályt a teljes IX. kerületben felmérték, tehát majd’ minden óvodás és első osztályos gyereket ismernek. A válogatási rendszernek és a szisztematikus, szorgalmas munkának köszönhetően pedig Kercsó Árpád szerint rövid időn belül nagyon nagy dolog lesz, ha valaki a Ferencváros utánpótláscsapatiban játszhat: „Megvárom türelemmel, míg az új pályánk felépül, aztán verhetetlenek lesznek, mert ilyen válogatási módszerekkel senki nem dolgozik. Ehhez ugyanis nagyon nagy munka kell, de mi ezt megszerveztük”. 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A gólkirály 16-szor – avagy Eppel összes gólja egy videóban
A Budapest Honvéd bajnoki címe mellett ki ne tudná már, hogy csatára, <a href="https://www.m4sport.hu/2017/05/27/alighanem-mindenki-tudja-mar-hogy-eppel-a-golkiraly/" target="_blank" rel="noopener">Eppel Márton a gólkirály</a>. Az OTP Bank Liga legeredményesebb játékosának összes találatát sűrítettük egy videóba.
Magyar futball
Ramírez: Hiányzik a Fradi és Budapest
Az Újpest elleni derbi alkalmából meglátogatta régi csapattársait az FTC korábbi balhátvédje, Cristian Ramírez. Az ecuadori futballista télen igazolt az orosz FC Krasnodarhoz, ahol elmondása szerint jó helyen van, ám ettől még hiányzik neki a zöld-fehér klub, no meg a magyar emberek közvetlensége, vendégszeretete.
Magyar futball
BL-döntő: erről már lemondott Bale
Gareth Bale, a Real Madrid walesi labdarúgója már lemondott arról, hogy kezdőként lépjen pályára a Bajnokok Ligája szombati döntőjében.
Bajnokok Ligája
Igazi hőst igazolt a Fradi
Aligha túlzás kijelenteni, valóságos hős az, aki legyőzi a leukémiát. Soós Imi megtette, a Ferencváros nagycsapata pedig tisztelete jeléül leigazolta a klub utánpótlásában focizó kisfiút, aki a jelen esetben komoly jelentéssel bíró hetes mezszámot vehette át az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójától, Orosz Páltól, sőt az együttes edzésén is részt vehetett.
Magyar futball