Musorujsag
Élő Eredmények

Tizenegyespárbajt követően MK-győztes a Ferencváros

m4sport.hu/MTI
A Ferencváros nyerte a Magyar Kupa 2016/17-es kiírását, miután a döntőben 1–1-es rendes játékidőt és gól nélküli hosszabbítást követően tizenegyespárbajban legyőzte a Vasas labdarúgócsapatát.

Magyar Kupa, döntő:

Vasas–Ferencváros 1–1 (0–1) – tizenegyesekkel: 4–5
Budapest, Groupama Aréna, 14 970 néző, játékvezető: Solymosi

Vasas: Nagy G. – Burmeister (Korcsmár, a szünetben), Vaskó, Risztevszki – Kleisz, Vida, Berecz, Hangya (Murka, 57.) – Kulcsár T., Saglik, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning
Cserék: Póser (k), James, Ádám M., Gaál B., Ferenczi I.

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Lovrencsics G. – Gera Z., Hajnal – Varga R., Kleinheisler, Moutari – Radó. Vezetőedző: Thomas Doll
Cserék: Holczer (k), Kundrák, Hüsing, Csernik, Csukics, Sternberg, Bognár I.

Gólszerzők: Kulcsár T. (47.), illetve Varga R. (26.)
Sárga lap: Moutari (80.), Cukic (90+7.), illetve Burmeister (25.), Remili (37.), Saglik (42.)

A találkozót a Bozsik Bajnokok gálamérkőzés előzte meg, a nyugati és a keleti csapatban többségében nehéz körülmények között élő fiatal labdarúgók léptek pályára.

A közel 15 ezer néző előtt megrendezett fináléban ugyan Kleinheisler révén a Ferencváros előtt adódott az első komolyabb lehetőség, a Vasas azonban jóval tudatosabb futballt mutatott be, és rendre szép összjátékkal jutott el ellenfele 16-osának előteréig. Bő húsz perc után a Ferencváros vette át az irányítást, ennek gyorsan meg is lett az eredménye, igaz, Varga távoli szabadrúgásánál csúnyán elszámította magát az angyalföldiek kapusa.

A hazai pályán játszó zöld-fehérek három perccel később megduplázhatták volna előnyüket, de a játékvezető nem adta meg Moutari gólját, mondván a kipattanót megelőzően Naggyal szemben szabálytalankodott Radó. A 41. percben csak néhány centin múlott a Vasas egyenlítése, Hajnal veszített labdát a saját térfelén, a villámgyors kontra végén Saglik lövése a felső lécről a gólvonal elé vágódott le.

A meccs összefoglalóját az alábbi lejátszóra kattintva nézheti meg.

A Vasas szinte rögtön a szünet után egyenlített, ettől kissé megzavarodtak a hazai futballisták. A Vasas kicsit visszavett a tempóból és átállt a kontrákra. A 67. percben egy ilyen ellenakció végén Kulcsár szerezhetett volna vezetést az angyalföldieknek, de Dibusz védte a ziccert. Az FTC elsősorban Moutari gyorsaságára épített, de a villámléptű támadónak legtöbbször teljesen egyedül kellett felvennie a harcot a Vasas-védőkkel.

Öt perccel a rendes játékidő vége előtt újra Varga próbálkozott távolról, kiváló lövése azonban a felső lécen csattant. Bő másfél perc volt hátra, amikor belső védő Ristevski óriási lendülettel indult meg, majd ziccerbe hozta Murkát, a cserejátékos azonban fölé lőtte a meccslabdát.

Ezt követően Lovrencsics indult meg a jobbszélen, majd egy ütközés után mozdulatlanul terült el a földön: a játékosok láthatóan szinte pánikba estek, a Vasas kapusa még be is segített a rendkívül lassan mozgó mentős csapatnak. A 16-szoros válogatott játékos hordágyon, de szerencsére integetve, eszméleténél, nyakmerevítőben hagyta el a pályát.

A megrázó esetet a lejátszóra kattintva nézheti meg.

A hosszabbításban egyértelműen a Ferencváros játszott veszélyesebben, de gól nem született, így következhettek a büntetők.

A 11-es rúgások során a tíz rúgó közül egyedüliként a Vasasból Ristevski hibázott, így a veterán Cukic büntetője zárta le az összecsapást. A közönség szinte rögtön Lovrencsics Gergő nevét kezdte skandálni…

A Ferencváros a klub történetében harmadik alkalommal tudta sorozatban háromszor elhódítani a trófeát, korábban 1942 és 1944, valamint 1993 és 1995 között sikerült neki ez a bravúr.

 

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lovrencsics hosszú percekre elvesztette az eszméletét
Megrázó esetnek lehettek szemtanúi a nézők a Vasas–Ferencváros Magyar Kupa-döntő 89.percében, amikor 1–1-es állásnál Lovrencsics Gergő Murka Benedekkel ütközött a levegőben, aminek következtében a zöld-fehérek válogatott játékosa percekre elvesztette az eszméletét.
Magyar futball
Íme Varga 32 méteres szabadrúgásgólja a MK-döntőben
A Ferencváros Varga Roland távoli szabadrúgásgóljával szerezte meg a vezetést a Vasas elleni Magyar Kupa-döntőben. Az angyalföldiek kapusát, Nagy Gergelyt valószínűleg nem dicsérték meg az öltözőben. A meccs jelenlegi állása 1–1, miután Kulcsár Tamás a 48. percben kiegyenlített.
Magyar futball
A MÚSZ is reagált a FINA szabályváltoztatására
A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) jelentősen megváltoztatta a szabályokat a 2017-es úszó világkupa-sorozatra. A legfontosabb változás az, hogy egy viadalon, egy versenyző mindössze négy számban indulhat. Eddig az úszók maguk választhatták meg, hányszor ugranak medencébe. <a href="https://telesport.cms.mtv.hu/2017/05/31/gratulalok-fina-hosszu-katinka-kritizalt/" title="„Gratulálok FINA” – Hosszú Katinka kritizált">Ahogyan az megírtuk,</a> Hosszú Katinka, az utóbbi öt év összetett győztese élesen bírálta a módosításokat, szerdán délután a Magyar Úszó Szövetség is közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban.
Úszás