Musorujsag
Élő Eredmények
 

Zidane: Ha egy időben játszom Ronaldóval, akkor ő lenne a sztár

A Bajnokok Ligája-döntő előtt Zinedine Zidane a Real Madrid vezetőedzője arról beszélt, hogy Cristiano Ronaldo milyen hatással van csapattársaira győzni akarásával. Véleménye szerint a cardiffi finálénak nincs esélyese.

A BL-döntő előtti sajtókonferencián érdekes kérdést kapott Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője, amelyre a válasz legalább ennyire érdekesre sikerült. Arra a picit provokatív kérdésre kellett válaszolnia a francia trénernek, hogy véleménye szerint ki a jobb játékos: ő, vagy Cristiano Ronaldo?

„Ha Ronaldóval egy időben játszottunk volna a Real Madridban, akkor a csapat csillaga ő lett volna, mert gólokat szerez” – válaszolt őszintén Zizou, akinek csodájára jártak, amikor még aktív futballista volt.

Íme néhány szép pillanat Ronaldo edzőjétől, aktív labdarúgóként.



Ezzel nem fejezte be portugál játékosa méltatását a királyiak edzője.

„Cristiano egy jó ember, törődik a társaival. Lenyűgöz, hogy mekkora profi. Ő mindig többet és többet akar, még az edzéseket is csak a győzelmet fogadja el. Ez a fajta győzni akarás a csapatra is átragad. Született vezető, elsősorban a pályán” – jellemezte Ronaldót a Blankók edzője.

Természetesen a sajtókonferencia fő témája a szombati, Juventus elleni BL-döntő volt. Zidane kiegyenlítettnek látja az esélyeket.

„Tudjuk jól, hogy ilyen esetekben mekkora nyomás van a Real Madridon. Mindig minket tartanak a favoritnak, de az igazság az, hogy ez egy olyan finálé lesz, amelynek nincs esélyese. Meglátásom szerint 50-50 az esély mindkét gárda számára. Újra ott vagyunk a döntőben, ahol bármi megtörténhet. Készen állunk erre az összecsapásra” – nyilatkozott az esélyekről a Realt dirigáló francia mester.