Musorujsag
Élő Eredmények

A címvédő nyerte az Amerika Kupa selejtezőjét

MTI
A címvédő Oracle Team USA nyerte Bermudán a vitorlázó Amerika Kupa selejtezőjét.

A sorozat történetében először kellett a címvédőnek is szerepelnie a kvalifikációban, számára azonban mindössze annyi volt a tét – mivel a nagydöntőben mindenképpen érdekelt -, hogy megszerezze a győzelemmel járó egy pontot.

A hat csapat közül utolsóként a francia Groupama Team esett ki, a második helyen végzett új-zélandi Emirates Team pedig választhat, hogy a harmadik brit Land Rover BAR, vagy a negyedik svéd Artemis Racing csapatával találkozik az elődöntőben, míg a másik ágon a fennmaradó két együttes méri össze tudását.

Az elődöntő két továbbjutója a döntőben méri össze erejét, a győztes június 17-étől találkozik a címvédővel a 35. Amerika Kupáért; a diadalhoz hét siker kell.

A kupa 166 éves történetében az amerikaiak egyeduralmát 1983-ban az ausztrálok szakították meg. Aztán újra három amerikai diadal következett, majd 1995-ben az új-zélandiak nyertek, és címüket 2000-ben megvédték. Ugyancsak két sikert aratott egymás után a svájci Alinghi, 2010-től viszont ismét az amerikaiak birtokolhatják a trófeát.

Az Amerika Kupán 50 lábas (15 méter) katamaránokkal versenyeznek az ezüst teás kancsóért.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ilyen is van: magyar ezüst a modellvitorlás-világbajnokságon
Orfűn, a Pécsi-tavon rendezik a 19. modellvitorlás-világbajnokságot, melyen született már egy magyar ezüstérem is. Az M4 Sportreggeliben a második helyen végző ifjabb Csóka László, és a vb szervezője, Bodnár Imre igyekezett bemutatni e rétegsportot.
Sportok
Jelentős fejlesztések a vitorlás turizmusban
Két és félmilliárd forint összértékű beruházás indul a vitorlás turizmus fejlesztésére - hangzott el az MVSZ, Balatonfüred város és Révész Máriusz kormánybiztos közös sajtótájékoztatóján szerdán, Balatonfüreden.
Vitorlázás
Alonso: Normál esetben utolsók vagyunk!
A hosszú ideig pontszerző helyen haladó Fernando Alonso úgy érzi, az Ausztrál Nagydíj volt pályafutása egyik legjobb futama, hiszen ott volt a legjobb tízben egy „versenyképtelen autóval”. A folytatással kapcsolatban egy kicsit sem pozitív…
Ausztrál Nagydíj