Musorujsag
Élő Eredmények

Ez az álmok kupája - „Danone Focikupa a Gyermekekért”

m4sport.hu | Szerző: Komjáti Kata, Nikolényi Gábor, Csáki Attila
Tizenkét csapat versengett egymással Budapesten a 2017-es „Danone Focikupa a Gyermekekért” országos, U12-es gyermeklabdarúgó-torna nemzeti döntőjében. A Danone és az MLSZ által rendezett kupa nyertes csapata New Jerseybe utazik, hogy megvívjon a világ legnagyobb, gyerekek számára rendezett tornájának nemzetközi fináléjában.

A budapesti döntőbe a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia, a Bozsik Akadémia Nyíregyháza, az Eger Plútó, az ETO Futball, az FTC, a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Monori SE, az MTK U12, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Szeol SC, az UTE, valamint a ZTE FC csapatai jutottak be. A tornán olyan legendákkal is találkozhatnak a gyerekek, mint a BL-győztes Real Madrid edzője, Zinedine Zidane, a Kárpátok Maradonájának nevezett Gheorghe Hagi vagy a magyar legenda, Détári Lajos.

A torna különleges eleme, hogy a résztvevő labdarúgó akadémiák bevonásával a Danone és az MLSZ sportszer és sportfelszerelés gyűjtést szervezett, amellyel az állami gondoskodásban és nevelőszülőknél élő gyerekeket segítik. A sportfelszerelések átadására az eseményen kerül sor.

Az m4sport.hu stábja a Danone magyarországi ügyvezető igazgatóját, Paolo Maria Tafurit és Détári Lajost kérdezte az utánpótlás tornán.

Az élen az ETO Futball végzett, amely így elutazhat New Jersey-be szeptemberben, ahol 31 másik ország csapatával küzdhet meg a világelsőségért. A legsportszerűbb csapatnak járó kupát a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia nyerte.

A kupa fő célkitűzése, hogy egészséges életmódra nevelje a gyerekeket, de a szervezők – amint azt közleményükben jelezték – fontosnak tartják, hogy a szociális helyzetük miatt hátrányt szenvedő gyermekeknek is lehetőséget teremtsenek a sportolásra, ezért a kupában részt vevő futballklubok akadémistái sportszereket és sportruházatot gyűjtöttek állami gondoskodásban élő társaik részére.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Détári: Dzsudzsáknak öt éve nem volt jó meccse
A magyar labdarúgó-válogatott péntek este történelmi vereséget szenvedett Andorrától. A találkozót követően Dzsudzsák Balázs sírva értékelte a mérkőzést, Détári Lajos viszont nem kímélte a válogatott csapatkapitányát.
Magyar futball
Hagi: Magyarországon látványosabban fejlődik a foci, mint Romániában
Szombaton rendezik a Danone Focikupa döntőjét, melyen a román U12-es csapat képviselője az UEFA-kupa-győztes, Gheorghe Hagi. A szakember az M1-nek adott interjújában beszélt a magyar és a román foci helyzetéről, az utánpótlástornák fontosságáról, valamint szót ejtett a Real Madrid sikerének kulcsáról is.
Magyar futball