Musorujsag
Élő Eredmények

Rossi szerint a Honvéd nem lesz sikeres a BL-ben

fcdac.sk
Azok után, hogy aláírta kétéves szerződését a DAC-nál, Marco Rossi hosszabb interjút adott a dunaszerdahelyi klub honlapjának.

Rossi szinte szó szerint a Honvéddal szerzett bajnoki cím bebiztosításának pillanatában jelentette be, távozik Kispestről, a döntése azonban már februárban megérett – mondta az fcdac.sk-nak. Akkor viszont még nem tudta, hogy a felvidékiek kispadja lesz a következő állomása.

A viharos távozásával kapcsolatban eddig sem volt túl bőbeszédű, de arra többször is utalt, nem érezte az előrelépés lehetőségét (talán ebben a Facebook-bejegyzésében árult el a legtöbbet, amire George F. Hemingway is reagált), és ezt újra kiemelte. „Úgy gondolom, hogy a Honvéd nem képes folyamatosan fenntartani a nemrég befejeződött bajnokságban látott színvonalat, és így nem fog tudni sikeresen szerepelni a Bajnokok Ligája selejtezőiben. Ennek okairól nem szeretnék bővebben beszélni, hiszen túl hosszú lenne mindent elmagyarázni” – hagyta nyitva a kapukat a szakember.

A szlovák bajnokságot színvonalában hasonlónak, de sokkal harcosabbnak tartja, mint a magyart, a DAC-ot pedig azonnal elkezdte feltérképezni, amint szóba került, hogy itt folytathatja.

A vezetőség elvárása, hogy a 22. fordulót követően a felsőházba jutást érő első hat hely valamelyikén álljanak Rossiék. Az edző véleménye az, hogy csapatszinten az alapok adottak ehhez, de technikailag lesz mit fejlesztenie, és szeretne néhány egyéb változtatást is: „A csapat ’szélességén’ kell majd dolgoznunk, és természetesen a játékrendszeren is”. De a legfontosabbnak a játékkoncepciót tartja, „amelynek ugyanolyannak kell lennie, bármennyi védővel és támadóval is állunk fel. Ez a legfontosabb dolog, és ezen kezdünk el dolgozni elsőként”.

Az olasz trénernek négy hete lesz a Fortuna Liga első fordulójáig, ezt elegendőnek tartja a formába hozásra. A keretet a vezetőséggel összhangban húszfősre tervezi, három kapussal és minimum öt tehetséges fiatallal.

Ami pedig a Dunaszerdahelyen megszokott szurkolói légkört illeti, Rossi örül, hogy komolyabb érdeklődés veszi körbe a klubot, ez döntő érvnek bizonyult az ajánlat elfogadásakor is. „A futball egy szenvedély, a futball maga a szurkoló, és nélkülük nincs labdarúgás. Számomra szomorú, amikor egy szinte üres stadionban kell pályára lépni néhány néző előtt. Viszont ha tele vannak a lelátók, akkor az egy teljesen más történet, más foci” – magyarázta az 52 éves edző.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A gólkirály 16-szor – avagy Eppel összes gólja egy videóban
A Budapest Honvéd bajnoki címe mellett ki ne tudná már, hogy csatára, <a href="https://www.m4sport.hu/2017/05/27/alighanem-mindenki-tudja-mar-hogy-eppel-a-golkiraly/" target="_blank" rel="noopener">Eppel Márton a gólkirály</a>. Az OTP Bank Liga legeredményesebb játékosának összes találatát sűrítettük egy videóba.
Magyar futball
Hemingway: Patkányok szaladgáltak az öltözőben
A bajnoki címet végül a Budapest Honvéd csapata szerezte meg. A mindent eldöntő találat Eppel Márton nevéhez fűződik, aki annak is örülhetett, hogy a bajnokság gólkirálya lett.
Magyar futball