Musorujsag
Élő Eredmények

Futács a horvát bajnokság álomcsapatában

m4sport.hu
Remek szezont futott a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Hajduk Split magyar csatára, Futács Márkó, aki amellett, hogy klubrekordot döntve lett a pontvadászat gólkirálya, még a bajnokság álomcsapatába is bekerült.

Futács 2016 nyarán igazolt a Hajduk csapatába, ahol az első szezonjában 26 bajnokin 18-szor volt eredményes, míg minden sorozatot figyelembe véve 28 meccsen 21 gólt szerzett.

A hórihorgas (196 cm) magyar csatárnak ez volt pályafutása legeredményesebb idénye, ezt követi a 2013/14-es kiírásban a Diósgyőr színeiben mutatott teljesítménye, amikor minden sorozatot nézve 27 találkozón 12-szer talált be az ellenfelek kapujába.

Érdekesség, hogy Futácson és Borna Barišićen kívül csak Rijeka- és Dinamo Zagreb-játékos található a szezon csapatában.

Futács együttese, a Hajduk Split a 3. helyen végzett a mostani kiírásban, míg előtte Dinamo zárt, a bajnok pedig a Rijeka lett.

A horvát bajnokság álomcsapata:

Dominik Livaković (Dinamo Zagreb) – Stefan Ristovski (NK Rijeka), Marko Lešković (Dinamo Zagreb), Josip Elez (NK Rijeka), Borna Barišić (Osijek) – Josip Mišić (NK Rijeka), Filip Bradarić (NK Rijeka), Franko Andrijašević (NK Rijeka) – Mario Gavranović (NK Rijeka), El Arbi Hillel Soudani (Dinamo Zagreb) – FUTÁCS MÁRKÓ (Hajduk Split)

További tartalmak