Musorujsag
Élő Eredmények

Az edzőváltás ébresztette az álomból Balmazújvárost

m4sport.hu
Mind a klubvezetést, mind a játékosokat szíven ütötte Feczkó Tamás vezetőedző távozása Balmazújvárosból, ám délután már bejelentik utódját, aki könnyen elképzelhető, hogy Horváth Ferenc lesz.

Az élvonal hajrájához hasonlóan a Merkantil Bank Liga zárófordulója is hatalmas izgalmakat hozott: bár a Puskás Akadémia bajnoki címe nem forgott veszélyben, a másik feljutó csapat kiléte az utolsó meccsig kérdéses volt. Végül a Balmazújváros harcolta ki az NB I-es tagságot, ám Sigér Dávid csapatkapitány szerint gyorsan felébredtek az álomból, hiszen a Feczkó Tamás vezetőedző napokkal később bejelentette, hogy távozik a klubtól.

Tiba István, a balmazújvárosi klub elnöke a mai napig nem érti, miért nem maradt Feczkó, akivel már a feljutást követő napon tárgyalt a folytatásról. Ennél is jobban bántja a klubvezetőt, hogy a vezetőedző az utolsó pillanatig azt sugallta, hogy marad a csapatnál a történelmi év után, végül mégis az élvonaltól búcsúzó MTK-hoz igazolt.

Az előttük álló szezonról beszélve elmondta, nagy célokat lehet állítani, de irreálisokat butaság lenne. A legfőbb cél tehát a bennmaradás kiharcolása lesz, de legalább olyan fontosnak tartja azt is, hogy a csapat megőrizze az eddig mutatott mentalitását és hozzáállását. Mivel anyagi lehetőségeik korlátozottak – örülnek, ha a kétmillió eurós büdzsé összejön –, így nem terveznek „nagybevásárlást”, noha az elnök szerint minden poszton ráférne a csapatra az erősítés. Meg szeretnék találni azokat a fiatal magyar labdarúgókat, akik illenek a csapatba.

„Az edző kompetenciája a játékoskeret kialakítása” – mondta Tiba, Mohay Bence pedig le is csapott a magas labdára. A műsorvezető felvetette, a zuhanyhíradó és a sajtóinformációk szerint Horváth Ferenc veszi át a csapat irányítását. A klubelnök megerősítette, hogy a jelöltek között van a szakember és tárgyaltak is vele, továbbá sejtelmesen annyit mondott, hogy délután várható az új edző bejelentése. Hozzátette, Horváth személye, edzői pályafutása és hozzáállása mindenképpen alkalmassá teszi, hogy jövőre a Balmazújvárost vezesse az NB I-ben.

Sigér Dávid csapatkapitány biztos abban, hogy nem lesz nehéz dolga az új vezetőedzőnek, hiszen nagyon jó mentalitású a társaság, és abban is, hogy érkezik erősítés a csapathoz, ugyanakkor azt is nagyon fontosnak tartja, hogy együtt marad a játékoskeret magja. Csapattársaival már nagyon várják, hogy hétről hétre „nagycsapatok” ellen bizonyítsanak, és meglepetéseket szerezzenek, ahogy tették azt a feljutás kiharcolásával is.

További tartalmak