Musorujsag
Élő Eredmények

Kiszámolták, Neymarnál értékesebb futballista nincs

football-observatory.com
A svájci székhelyű, statisztikai analízissel foglalkozó CIES Football Observatory kimutatása alapján toronymagasan Neymar a világ legértékesebb labdarúgója.

A kutatócsoport az emberi szubjektivitást kizárva, a játékosok mérhető teljesítményét, korát, klubját, posztját és szerződését vette figyelembe.

A betáplált adatok szerint a Barcelona brazilja, Neymar 210,7 millió eurót ér. A másik két dobogós alaposan lemaradva követi, de a Tottenham nagyot kaszálna, ha Dele Allit 155,1, míg Harry Kane-t 153,6 millió euróért adná tovább.

A listán Lionel Messi a maga 151,7 milliójával a negyedik, a 112,4 milliós Cristiano Ronaldo még a tízből is kiszorulva, a 11.

Íme az első tíz:

 

A portugál klasszis a kora miatt kerülhetett ennyire hátra, 31 évesen a legidősebb a CIES által rangsorolt első 110 helyezett között. A legifjabb a 18 éves Kylian Mbappé, aki 92,6 millióval korának megfelelő pozícióba, azaz a 18. helyre került.

A listát böngészve (melynek teljes névsora itt tekinthető meg) feltűnő, hogy a tavaly átigazolási rekordért, 105 millió euróért vásárolt Paul Pogba ezek szerint áron alul került a Manchester Unitedba, hiszen 134,3 millióra taksálják jelenleg.

Azt azért mindenképp hozzá kell fűzni, a kutatócsoport által megállapított összegek a piacot tekintve nem tekinthetők teljes körűnek, mert nincsenek számításba véve például az egyéni és csapatszintű reklámszerződések – sokszor ezek többet számítanak, mint a pályán nyújtott játék –, illetve a labdarúgók népszerűségével sem kalkuláltak, pedig az ugyancsak súlyos pénzkötegekre váltható.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Messinél Ronaldo a favorit az Aranylabda-szavazáson
A Barcelona labdarúgócsapatának egyik legnagyobb sztárja, aki a 2016/2017-es szezonban elhódította az Aranycipőt, csodálja, ahogyan Cristiano Ronaldo, a legnagyobb vetélytárs, a Real Madrid csillaga évről-évre képes megújulni és jobb lenni.
Külföldi futball
Ronaldo a világ legjobban kereső sportolója
Az amerikai Forbes magazin legfrissebb listája szerint Cristiano Ronaldo nemcsak a világ legjobban kereső labdarúgója, hanem a legtöbbet kereső sportolója is.
Külföldi futball