Musorujsag
Élő Eredmények

Theresa May a futballszurkoló

m4sport.hu
A brit miniszterelnök a szurkolókkal együtt hullámzott a francia-angol meccsen.

A kedden játszott francia-angol barátságos labdarúgó-mérkőzés sok mindenről emlékezetes marad. Elsősorban a játék színvonaláról, az öt gólról – 3-2-re nyertek a franciák -, valamint a francia szurkolók gesztusáról, hogy teli torokból énekelték az angol himnuszt.

Ha nem kizárólag a sportszakmai részt nézzük, legalább ennyire érdekes volt a mérkőzést a helyszínen megtekintő brit miniszterelnök, Theresa May „szurkolói reakciója”.

A második félidőben egy francia játékost kellett ápolni, és mivel állt a játék, a szurkolók önmagukat kezdték szórakoztatni, mégpedig az 1986-os mexikói világbajnokságon megismert hullámzással.

A brexit kapcsán Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyaló May pedig ledobva angol hidegvérét, mintha egy átlagos meccsnéző lenne, nem törte meg a hullámot, igazi szurkolóként viselkedett és hullámzott.

May kapcsolata nem új keletű a futballal, hiszen 2016-ban még belügyminiszterként egy roppant érzelmes beszédet tartott a parlament alsóházában az 1989-es, a Hillsborough Stadionban bekövetkezett katasztrófa áldozatai előtt tisztelegve, és újabb vizsgálatokat követelve.

További tartalmak