Musorujsag
Élő Eredmények

A Force India csak néha lehet veszélyes a Red Bullra

Autosport
A Force India néhány helyszínen fenyegetést jelent majd a Red Bullra, ez azonban a pályák karakterisztikájának lesz köszönhető, nem annak, hogy az indiaiak megközelítették az istállót – jelentette ki a csapatvezető, Christian Horner.
Daniel Ricciardo és Sergio Pérez (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Az indiai csapat versenyzői (Sergio Pérez és Esteban Ocon) a harmadik hely megszerzéséért űzték – és szerették volna támadni – Daniel Ricciardót a Kanadai Nagydíjon, végül azonban Sebastian Vettel is levadászta őket Ferrarijával. Ennek ellenére a Force India sikeres hétvégét zárt, hiszen fontos pontokat gyűjtött és komoly előnyre tett szert üldözőivel szemben.

Úgy tűnik, már most sikerült stabilizálni helyezésüket a negyedik helyen, a következő „cél” tehát a sokkal megbízhatatlanabbul teljesítő Red Bull lehet. A bikások csapatvezetője viszont nem aggódik miattuk, elmondása szerint ugyanis csak néhány versenypályán tudják majd hozni a kanadai formát és felvenni velük a versenyt. „Úgy vélem, ez pályafüggő lesz” – mondta a Force India jelentette fenyegetésről. „Biztos, hogy a következő két futamon ők is, és a Williams is versenyképes lesz.”

Christian Horner (Fotó: XPB) Christian Horner (Fotó: XPB)

 

„A Force India Montrealban a Ferrari tartományában volt, tehát ott eléggé ütőképesek voltak. Az ilyen típusú versenypályákon eléggé jelentős a motorerő szerepe, szóval néha eltolódhatnak az erőviszonyok” – utalt arra, hogy a két említett rivális sokat profitálhat a Mercedes-motorokból, míg ők továbbra is hátrányban vannak a Renault miatt.

Horner továbbra is úgy érzi, csapata Azerbajdzsánban és Ausztriában is „nehéz hétvégére számíthat”, hiszen ezeken a pályákon is előnyben lehetnek a jobb erőforrással rendelkező ellenfelek. Ugyanakkor már valamivel magabiztosabb, hiszen Ricciardo a hasonló karakterisztikájú kanadai aszfaltcsíkon is dobogós helyezést szerzett, Max Verstappen pedig a második helyről esett ki, a „számok” pedig azt mutatják, meg is tarthatta volna ezt a pozíciót.

„A következő két futam kemény lesz. Viszont boldog vagyok a teljesítmény miatt, amit ki tudtunk hozni az autóból. Max második volt, és az időmérőn is látszott, hogy közelebb kerültünk. Különösen a Q1-ben és a Q2-ben, mielőtt az utolsó szakaszban feltekerik a motorokat. Dobogót szereztünk egy olyan pályán, amiről tudtuk, hogy nem kedvez majd nekünk” – zárta gondolatát.

Max Verstappen (Fotó: XPB) Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak