Musorujsag
Élő Eredmények

Miniportré készült Sors Tamásról

m4sport.hu
A Csak pozitívan jelszóra rímelő életútjának köszönhetően a Zwack Unicum kisfilmet készített a kétszeres paralimpiai bajnok Sors Tamásról.

Az alkotáson túl a 2017-es palackok bemutatásával egybekötött sajtóeseményen Zwack Sándor, a cég igazgatóságának elnöke méltatta a többszörös paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót, kifejtve mennyire inspiráló, ahogy az elmúlt 10 évben töretlenül hitt önmagában, mindvégig kitartott azért, hogy megvalósítsa álmait. Ez pedig minden embernek erőt adhat ahhoz, hogy a maguk elé kitűzött cél elérésért nap, mint nap megküzdjenek.

A rendező, Kocsis Ágnes elmondta, hogy ezúttal nem egy reklámfilmet készítettek, hanem lényegében egy 90 másodperces játékfilmet, amely Sors karrierjének csúcspontjait és nehézségeit mutatja be, majd hozzátette: „Úgy érezzük, nagy szükség van a pozitív, inspiráló történetekre, hiszen mi magyarok hajlamosak vagyunk a borúlátásra. Sors Tamás élettörténete motivációt adhat mindazoknak, akik az élet kisebb-nagyobb problémáival szembesülve esetleg megfutamodnának. Megmutatjuk azt, hogy legtöbbünk kihívásaihoz képest Tamás látszólag sokkal nehezebb helyzetből indult, de kitartással, szorgalommal és pozitív életszemlélettel olyan nagy dolgokat ért el, amiről mi nem is álmodunk”.

Az eseményen Sors Tamással Szujó Zoltán sportriporter beszélgetett, akinek elmesélte, hogyan küzdött paralimpiáról paralimpiára a csúcsteljesítmények eléréséért. Nem tagadta, természetesen nála is voltak mélypontok, nehéz volt egy-egy négyéves ciklusban végig motiváltnak maradni, de amikor edzett, mindig az az egy perc járt az eszében, amikor majd a paralimpián teljesítenie kell. Azt is kiemelte, hogy nem volt még alkalma korábban nem volt még alkalma ilyen nagyívű kampányban részt venni, az pedig külön megtiszteltetésként élte meg, hogy a forgatások során a Duna Arénában úszhatott.

A beszélgetés során kiderült, hogy – bár paralimpián többet már nem indul – az uszodától nem tudott teljesen eltávolodni és újra versenyezni kezdett. 50 méter gyorson elindult a magyar bajnokságon is, az időeredménye alapján pedig bekerült a magyar válogatottba, így ott lesz a parasportolók mexikói világbajnokságán is.

Érdekesség, hogy egy speciális alkalmazásnak (LARA) köszönhetően az Unicum idei limitált szériájú palackjait szkennelve azonnal megnyitható a Sors Tamásról szóló film.

További tartalmak