Musorujsag
Élő Eredmények

Troll üzemmódban – avagy Hamilton, a Nickelback-rajongó…

Motorsport-Magazin, ftw.usatoday.com
Folytatódott az üzengetés Lewis Hamilton és az IndyCar-sorozat között. Pár szurkoló az amerikai sorozat hétvégi helyszínén bevitt egy mélyütést Lewis Hamiltonnak – de a válasz sem maradt el.
A szurkolók "barátságos" üzenete Lewis Hamiltonnak (Fotó: IndyCar/Twitter) A szurkolók „barátságos” üzenete Lewis Hamiltonnak (Fotó: IndyCar/Twitter)

Montrealban talán nagy tapsot kapott a pole-t megszerző, majd a futamot mesterhármassal megnyerő Lewis Hamilton, egy kicsivel délebbre, az IndyCar-sorozat hétvégi texasi futamának helyszínén pár szurkoló más apropóból gondolt rá… Egy csipkelődő transzparenst helyeztek el az oválpálya szélén, így fejezve ki nemtetszésüket annak kapcsán, hogy a Mercedes versenyzője a közelmúltban leszólta az amerikai sorozatot.

A transzparensen ez állt: „Lewis Hamilton szereti a Nickelbacket és a cukor nélküli teát.” Mindez „lefordítva” nagyjából annyit jelent, hogy a britet egy kicsit puhánynak tartják…

A szurkolókról és a feliratról készült fotót aztán az IndyCar-sorozat hivatalos oldala is nevető hangulatjelekkel osztotta meg, azt írva: „A Texas Motor Speedway szurkolói a legjobbak.” Az állásfoglalás egyértelmű volt.

Az üzenet így a címzetthez is eljutott, akinek aztán az angolul kétértelmű, szellemes válasza sem váratott magára sokáig. „A ’How you remind me’ elképesztő volt” – jegyezte meg ironikusan Hamilton, utalva az együttes magyarul „Így emlékeztetsz” című slágerére.

Az IndyCar-sorozat ezek után köszönetet mondott Hamiltonnak, amiért „belement a játékukba”, a Mercedes csapata pedig jelezte, Hamilton Azerbajdzsánban már felveszi a zenelistájára a Nickelback számait is…

Csak egy kérdés nem tisztázódott: vajon a Nickelback szereti Lewis Hamiltont?

A történet hátterét a brit korábban a L’Équipe című francia lapnak adott interjúja jelenti, melyben Hamilton Fernando Alonso Indy 500-as szereplése kapcsán megjegyezte, a spanyol gyors sikere sokat elárul arról, milyen minőségbeli különbség van az F1 és az IndyCar mezőnye között. „Ha az F1-ben nem lehetnek sikeresek, körülnéznek más sorozatokban, hogy nyerni tudjanak. Megnéztem az időeredményeket. Most komolyan, ha Fernando a legelső ottani időmérőjén máris ötödik lesz, az mit mond az Indyről? Ötödik lett olyan versenyzők ellen, akik egész évben ezt csinálják… Érdekes” – hangzott a finom kritika.

Hamiltont e kijelentéséért több Indy-versenyző is támadta, szemére vetve, hogy az elmúlt években egy domináns autóval érte el sikereit, s még csak komoly ellenállásba sem ütközött eközben.

Az idei Indy 500-as mezőnyében egyébként (az időmérőn megsérülő Sébastien Bourdais-t is beleszámítva) összesen 5 olyan versenyző volt, aki korábban az F1-et is megjárta. Közülük egy jutott el a futamgyőzelemig Európában, Juan Pablo Montoya, míg a győztes Szato Takuma legnagyobb sikerét az Indianapolisban 2004-ben elért 3. hely jelentette. Sébastien Bourdais kétszer volt 7., Max Chilton és Alexander Rossi pontot sem szerzett az F1-ben.

További tartalmak