Musorujsag
Élő Eredmények

Az Ajax csapatkapitányával erősített az Everton

Az Ajax csapatkapitányával erősített az Everton

m4sport.hu/bbc.com
A Premier League-ben szereplő Everton labdarúgócsapata 23,6 millió fontért leigazolta az Ajax csapatkapitányát, Davy Klaasent.

„Nagyon nehezemre esik elhagyni az Ajaxot, de úgy hiszem, ez most előrelépés a számomra” – olvasható a 24 éves középpályás nyilatkozata az Everton hivatalos honlapján.

Klaasen 2004-től pallérozódott az amszterdami klub utánpótlás akadémiáján, majd 2011-ben mutatkozott be a felnőtt együttesben, ahol 163 mérkőzésen 49-szer volt eredményes és három bajnoki címet szerzett.

A 14-szeres holland válogatott futballista Jordan Pickford után a második nyári igazolása a Ronald Koeman vezette Evertonnak, amely klub az elmúlt PL-szezon 7. helye után a 2017/18-as idényben szeretne nemzetközi kupaszereplést érő helyen végezni az angol élvonalban.

Klaasen megszerzése azért volt kulcsfontosságú Koemannak, mert az Everton saját nevelésű középpályása, Ross Barkley valószínűleg elhagyja a Goodison Parkot.

Ross Barkley (Fotó: EPA/Peter Powell) Ross Barkley a Premier League-en belül váltana klubot a nyáron  (Fotó: EPA/Peter Powell)

„Pozitív érzésekkel töltött el a Ronald Koemannal való személyes találkozás. Őszinte és egyenes fickó. Beszéltünk a klubról és arról, hogyan szeretne játszani, s mindez meggyőzött engem” – mondta a 2015/16-os idény legjobb holland labdarúgójának választott Klaasen, aki a mostani szezonban Európa Liga-döntőt játszhatott az Ajaxszal.

Az Everton holland trénere is megfutotta a kötelező tiszteletköröket, s dicsérte az új igazolást. „Ő az a játékos, akinek 24 éves kora ellenére rengeteg tapasztalata van és vezér a pályán. Két szezonon keresztül volt az Ajax csapatkapitánya. Nagy munkabírású futballista, aki szereti nyomás alá helyezni az ellenfelet, s mindemellett kreatív és kellően gólerős is.”

A Kékek következő igazolása az AC Milan 22 éves támadója, M’Baye Niang lehet, aki 16 millió font ellenében szerződne az Evertonhoz, hogy pótolja az elmúlt szezonban 26 gólt szerző – és ezzel a PL góllövőlistájának második helyén végző – Romelu Lukakut.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Érkezők és egy távozó a Puskásnál
Az OTP Bank Ligába visszajutó Puskás Akadémia bejelentette, három játékos érkezett a Pintér Attila irányította együtteshez, egy labdarúgójuk pedig elhagyta a klubot.
Magyar futball
A szurkolók örülnek, hogy marad Storck
Az m4sport.hu stábja az MLSZ rendkívüli elnökségi ülése után néhány perccel a szurkolókat kérdezte, mit szólnak ahhoz, hogy <a href="www.m4sport.hu/2017/06/15/tovabbra-is-bernd-storck-iranyitja-a-magyar-labdarugo-valogatottat/" target="_blank" rel="noopener">Bernd Storck kap még egy esélyt.</a>
Magyar futball
Ők robbanthatnak bankot az U21-es Eb után
Luis Figo, Xavi vagy éppen Andrea Pirlo. Csak három legendás labdarúgó a számtalan közül, akik a 21 éven aluliak Európa-bajnokságán robbantak be a nemzetközi fociba. Ki akarna ilyen tehetségekről lemaradni? Senki. Éppen ezért a pénteken kezdődő lengyelországi tornán természetesen ez alkalommal is a lelátón jegyzetelgetnek a világ legnagyobb klubjainak játékosmegfigyelői.
Külföldi futball
Bernd Storck kapott a szövetségtől egy második esélyt
Az <a href="www.m4sport.hu/2017/06/09/arcpirito-vereseg-andorraban/" target="_blank" rel="noopener">Andorra ellen elszenvedett kínos vereséget</a> követően a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtök délutánra várta Bernd Storckot, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát beszámolóra. A rendkívüli elnökségi ülés véget ért, a döntés megszületett, a német szakember kapott egy második esélyt.
Magyar futball
Új gúnyneve van Mourinhónak
Úgy tűnik, a Special One név már a múlté, a háta mögött ugyanis új névvel illetik Jose Mourinhót a Manchester Unitednél.
Külföldi futball