Musorujsag
Élő Eredmények

Brown: Alonso nagyon jól érzi magát a McLarennél

AS
Miközben egyre fagyosabb a hangulat a McLaren és a Honda között, a britek ügyvezetője, Zak Brown kijelentette, nincsenek súrlódások a sokkal jobb eredményekre vágyó Fernando Alonso és az istálló között. Azt viszont nem tagadja, nagyon nehéz lesz megtartani a spanyolt…
Fernando Alonso és Zak Brown (Fotó: XPB) Fernando Alonso és Zak Brown (Fotó: XPB)

A hetekben felpörögtek az események a McLaren háza táján! Eddig a csapat hosszú ideig határozottan cáfolta, hogy szakítana a Hondával, Kanadában viszont a vezetőség több figyelmeztető üzenetet is küldött a japánoknak. Kijelentették, a jelenlegi helyzet – a motorhibákkal és a gyengélkedéssel – tarthatatlan, a jövőre nézve pedig több tervük is van.

Sztárpilótájuk, Fernando Alonso ezalatt nem csinált titkot abból, az év végén távozhat a csapattól, ha az nem tud ütőképesebb autót biztosítani neki (egészen pontosan azt mondta, ha szeptemberig nem nyernek, elhagyhatja az istállót). Szavai egyértelműek voltak, és sokak szerint egy csapatváltást vetítenek előre, ez pedig rossz hatással lehet a McLarenen belüli hangulatra, Brown szerint azonban szó sincs erről, sőt a küszködés ellenére a spanyol jól érzi magát Wokingban.

Fernando Alonso (Fotó: McLaren) Fernando Alonso (Fotó: McLaren)

„Úgy gondolom, Fernando szereti a csapaton belüli légkört, és nem hinném, hogy van istálló, ahol szívesebben versenyezne” – jelentette ki határozottan az ügyvezető az AS című spanyol sportlapnak nyilatkozva. „Viszont a legjobb pozíciókért akar versenyezni, és én ezt meg is értem. Nincs feszültség közte és a McLaren között. A kapcsolat sohasem volt ennél egészségesebb. Csalódott, ugyanakkor mi is osztozunk vele ezen az érzésen” – hangsúlyozta.

Bár jó a felek viszonya, az amerikai tudja, versenyzőjét nehéz lesz meggyőzni az év végén lejáró szerződés meghosszabbításáról. „Egyértelmű, hogy azt akarjuk, maradjon velünk, és ő is világosan fogalmazott, amikor azt mondta, maradni szeretne. Viszont szükségünk van egy jobb versenyautóra, és most ez köti le minden figyelmünket” – fogalmazott.

Ami a Honda-motorral kapcsolatos megjegyzéseket illeti, Brown szerint fontos, hogy a csapat Kanadában végre nyilvánosságra hozta a problémákat. „Szerintem lényeges volt, hogy a hétvégén beszélgethettünk. A McLaren most először osztotta meg a nézeteit. Nem akarom megismételni magam, és nem hiszem, hogy Alonso kiesése túl sokat változtatott volna a dolgokon. Egészen egyszerűen megerősítette az álláspontunkat” – mondta.

Zak Brown (Fotó: XPB) Zak Brown (Fotó: XPB)

További tartalmak