Musorujsag
Élő Eredmények

Kubica újra Renault-t vezet

L'Équipe, Speedweek
Ismét a Renault F1-es autóját vezeti Robert Kubica – ezúttal a Goodwood-fesztiválon, Angliában.
Robert Kubica (Fotó: Renault) Robert Kubica (Fotó: Renault)

A lengyel versenyző a múlt héten kerített sort a balesete óta első F1-es tesztjére, egy 2012-es Lotus-autót vezetett volt csapata, a Renault jóvoltából. A francia L’Équipe című lap most arról számolt be, hogy két hét múlva újra egy Renault-gépet fog kormányozni, ám ezúttal nem egy valódi teszten, csupán a goodwoodi sebességfesztiválon, melyen napokon át számos legendás versenygép és híres versenyző tűnik fel.

Az eseményen egyébként többek között Nico Rosberg is részt vesz, aki ugyancsak F1-es gépet fog vezetni – tavalyi visszavonulása és elbúcsúzása óta először.

Ami Kubicát illeti, a Renault műveleti mérnöke, Alan Permane elárulta, a valenciai gyakorlásukon a tempója máris meggyőző volt, azt a kérdést viszont nyitva hagyta, lesznek-e újabb tesztek. Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője a Canal Plus tévécsatornának előrebocsátotta, most minden a lengyelen múlik. „Azért tesztelt velünk, mert akarta. Az enstone-i család mindig hűséges. Az olyan embereink, mint Alan Permane, Bob Bell vagy Nick Chester mind akarták, hogy adjunk egy lehetőséget Robertnek” – árulta el a francia vezető.

Cyril Abiteboul (Fotó: XPB) Cyril Abiteboul (Fotó: XPB)

Megkérdezték tőle, nincs-e tervbe véve, hogy a közeljövőben akár az aktuális, 2017-es versenygépüket is kipróbálja, mondjuk egy pénteki szabadedzésen. „Nem tudom, hogy hogyan tovább, de nem hagyom, hogy nyomást gyakoroljanak rám” – felelte Abiteboul. „Robert feltérképezi a határait, a lehetőségeit, és mihelyst megállapította, hogy hol vannak a határai, már meg tudja hozni a döntését a pályafutása folytatásáról.”

Permane mindenesetre elárulta, Kubica és a Renault továbbra is kapcsolatban marad, és most már egyre inkább az lenne meglepő, ha a történetnek nem lenne folytatása…

További tartalmak