Musorujsag
Élő Eredmények

„Magnussen Räikkönenre emlékeztet”

GMM
Kevin Magnussen versenymérnöke, a korábban a Ferrarinál is dolgozó Giuliano Salvi úgy érzi, a dán pilóta személyisége nagyon hasonló Kimi Räikkönenéhez. A tapasztalt szakember mindkét versenyzőt őszintének és egyenesnek írta le.
Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

A jelenleg a Haas-istállót erősítő Salvi a 2000-es évek elejétől a 2010-es évek közepééig dolgozott a Ferrarinál, vagyis olyan neves pilótákat figyelhetett testközelből, mint Michael Schumacher, Felipe Massa, Kimi Räikkönen vagy Fernando Alonso. Az amerikaiaknál most Magnussennel dolgozik, aki a felsoroltak közül leginkább a 2007-es világbajnokra emlékezteti.

Már, ami a két versenyző személyiségét és hozzáállását illeti. „Kevin egy őszinte és roppant egyenes srác. Ami engem illet, nagyon szeretem ezeket a tulajdonságokat” – nyilatkozta az Ekstra Bladet című dán lapnak. „Személyiségként leginkább Kimihez tudnám hasonlítani. Mindketten északiak, és hogy is mondhatnám ezt legjobban? Egyikük sem foglalkozik a politikai dolgokkal és egyikük sem játssza meg magát” – jelentette ki a tapasztalt szakember.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

„Az ő esetükben az első benyomás téves lehet, hiszen nehezen tudnak közvetlen kapcsolatot építeni az emberrel, de amikor már velük dolgozol, és jobban megismered őket, látni fogod, mennyire nyitottak” – magyarázta az olasz mérnök, majd egy sajátos hasonlattal folytatta.

Olyanok, mint a macskák” – állapította meg. „Ha félnek valamitől, azt látod rajtuk. Ha dühösek valami miatt, azt is látod rajtuk. És szerintem ez nagyon jó, hiszen tudod, mit éreznek, és miként gondolkodnak. Sohasem állsz fel úgy egy Kevinnel folytatott beszélgetés után, hogy úgy érzed, mondott valamit, de lehet közben teljesen másra gondolt. Nem. Ő azért mond valamit, mert hisz abban, amit mondott” – zárta gondolatát Salvi.

Mérnöke tehát élvezi a Magnussennel való munkát, és egyelőre a dán is örül, hogy a Haasnál lehet, hiszen imádja a csapat légkörét. „Sokkal kisebb nyomás van rajtunk. Ez nem egy nagy cég, ami azonnal eredményeket akar. Inkább úgy vagyunk vele, mindent bele fogunk adni, és majd meglátjuk, ez mire lesz elegendő. Minden eredmény pozitív. Minden pont pozitív. Szó sincs arról, hogy három-négy éven belül nem akarunk futamokat nyerni. Természetesen nekem is ez a célom, de a Haas egy új csapat. Izgatottak, hogy itt lehetnek, és minden eredménynek örülnek” – mondta.

Kevin Magnussen  (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak