Musorujsag
Élő Eredmények

Az Alba célja jövőre is a bajnoki cím

M4Sport/m4sport.hu
A nagyszerű csapategységben és a kiváló edzőben látja a bajnoki cím kulcsát az Alba Fehérvár kosarasainak sportigazgatója.

Vasárnap este az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata megszerezte ötödik bajnoki címét, miután a bajnoki döntő ötödik, mindent eldöntő meccsén 78-71-re verte a Falco csapatát. Simon Balázs, a fehérvári klub sportigazgatója az M4 Sprt7fő című műsorában úgy értékelt, elsősorban annak köszönhető a sikerük, hogy jó csapatuk és remek edzőjük van.

Emellett a kiélezett szituációkban összeszedte magát a csapat, mindig volt olyan játékos, aki átsegített a holtponton, és győzelemre vezette a többieket – tette hozzá. Úgy érzi, mindent elmond idei teljesítményükről, hogy a bajnokság mellett a Magyar Kupát is megnyerték és a nemzetközi porondon is tudtak maradandót alkotni.

Az első meccset ugyan elveszítették a döntőben hazai pályán, de akkor se volt letargia a csapatnál, próbálták bátorítani azokat, akik lógatták a fejüket, pár jó szóval és a pozitív dolgok kiemelésével biztatták a többieket. Talán ennek is köszönhető, hogy sikerült Szombathelyen nyerniük.

A jövővel kapcsolatban elmondta, tisztában vannak vele, hogy sokan pályáznak a bajnoki címre, de hasonló céllal vágnak neki a bajnokságnak, mert nem adhatják alább. Már a szezon közben elkezdték a jövő csapatát építeni. Terveznek még pár igazolást, de egyértelműen a bajnoki címért szállnak harcba.

 

 

További tartalmak