Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar ellenfele is lehet a Fradinak az Európa Liga 2. körében

m4sport.hu
Ha a zöld-fehérek továbbjutnak lett riválisukon, akkor ír vagy magyar védővel felálló, dán csapattal találkozhatnak.

Hétfőn Nyonban elkészítették a labdarúgó Európa Liga első selejtezőkörének párosítását, majd rögtön utána a második kört is kisorsolták. A Videoton nem panaszkodhat, de a Ferencvárosra, illetve a Vasasra kemény erőpróba várhat a második körben.

Amennyiben a hazai bajnokságban második helyen végző fehérváriak továbbjutnak a máltai Balzan ellen, úgy a következő körben a Nomme Kalju (észt)/B36 Tórshavn (feröeri) összecsapás továbbjutójával találkoznak.

A Vasas számára már az izraeli Beitar Jeruzsálem is komoly kihívást jelent, de angyalföldi továbbjutás esetén a tavalyi évben a Fradit a BL-selejtezőben büntetőkkel búcsúztató albán Partizani vagy a bolgár Botev Plovdiv következhet.

A Magyar Kupa-győztes Fradi a lett Jelgava ellen harcolhatja ki a továbbjutást, hogy aztán az ír Derry City vagy a dán Midtjylland következhessen. Ez utóbbinak magyar érdekeltsége is van, hiszen a nyáron leigazolták a Vasas válogatott védőjét, Korcsmár Zsoltot.

Ha összejön a magyar-dán párharc, az a második olyan meccs lenne az idei kupasorozatban, amikor magyar játékos készül magyar csapat ellen, hiszen a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Honvéd a Korhut Mihályt is soraiban tudó, izraeli Hapoel Beer Seva ellen mérkőzik. A főtáblára jutáshoz négy párharcot kell nyerniük a magyar csapatoknak.

Az EL-selejtező 1. fordulójának párosítása:
Beitar Jeruzsálem (izraeli)-VASAS FC
FERENCVÁROS-FK Jelgava (lett)
VIDEOTON FC-Balzan (máltai)

Az EL-selejtező 2. fordulójának párosítása:
Partizani/Botev Plovdiv – Beitar Jerusalem/VASAS
FERENCVÁROS/Jelgava – Midtjylland/Derry City
Nomme Kalju/B36 Tórshavn) – VIDEOTON/Balzan

További tartalmak