Musorujsag
Élő Eredmények

„Minimális a különbség a Mercedes és a Ferrari motorja között”

Autosport
A Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas úgy érzi, jelenleg minimális a különbség csapata, és a Ferrari Forma–1-es erőforrásai között, az időmérő edzéseken azonban még mindig előnyben vannak a vörösökkel szemben.
Sebastian Vettel előzi Valtteri Bottast (Fotó: XPB) Sebastian Vettel előzi Valtteri Bottast (Fotó: XPB)

Hosszú évekig teljesen egyértelmű volt, hogy a Mercedes-motor a legjobb a mezőnyben, a Ferrari azonban folyamatosan javult, sőt a vörösök technikai partnereként teljesítő Haas szerint már sikerült is túlszárnyalnia az ellenfelet. Noha ő nem tartja jobbnak az ellenfél erőforrásait, azt nemrég a Mercedes finn pilótája is elmondta, hogy a két egység már harcban van egymással.

„Ha van is valami, az eléggé minimális” – mondta Bottas az istálló üzemanyagpartnerének, a Petronasnak a sajtórendezvényén, amikor az Autosport arról kérdezte, mekkora most a különbség a két élcsapat között az erőforrások tekintetében. „Szerintem a Ferrari nem erősebb nálunk, viszont most már nagyon egy szinten vagyunk. Talán az időmérőkön egy kicsit erősebbek vagyunk, de nem sokkal” – tette hozzá az Orosz Nagydíj győztese.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB) Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

A Mercedes Kanadában új üzemanyagot vetett be, ami Bottas szerint kisebbfajta teljesítménynövekedést eredményezett. „Új üzemanyagunk és egy kicsivel több erőnk van. Pilótaként ezt azonnal megérzed! Apró dolgok ezek, de a Forma–1 mindig is a részletekről szólt, és minden apró részlet sokat segíthet, főleg, ha ilyen szoros a harc, mint most a Ferrarival. Néhány időmérőn ezredek döntöttek köztem és Sebastian (Vettel) között” – hangsúlyozta.

Elmondta, egyelőre semmit sem látott, ami arra utalna, hogy csapata, vagy a Ferrari komolyabb előnyre tesz szert a folytatásban, és egyértelművé teszi a csata kimenetelét. Éppen ezért a soron következő Azerbajdzsáni Nagydíjat is izgatottan várja, ahol szoros küzdelemre számít a Mercedes és a nagy ellenfél között.

„Újra kemény lesz a küzdelem a Ferrarival. Szerintem ez a most következő versenyeken már tendenciává fog válni. Egyelőre csak ennyit tudok mondani. Úgy érzem, ismét minden az utolsó századokról szól majd. Mindennek megfelelően kell működnie, és Bakuban az is nagyon fontos, hogy az ember hiba nélkül zárja a hétvégét” – fejezte be mondandóját a finn, aki az azerbajdzsánihoz hasonló szocsi versenypályán diadalmaskodni tudott, a hétvégét tehát bizakodva várhatja.

Valtteri Bottas feltartós védekezésének is fontos szerepe volt Lewis Hamilton sikerében (Fotó: XPB) Valtteri Bottas és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak