Musorujsag
Élő Eredmények

Renault: Kubica nem szerepel a 2018-as listánkon

Autosport
A Renault ügyvezető igazgatója nem tekinti esélyesnek Robert Kubicát csapata 2018-as ülésére – egyelőre.
Robert Kubica (Fotó: XPB) Robert Kubica (Fotó: XPB)

A lengyel versenyző két hete vett részt egy F1-es teszten az enstone-i gárdával, azóta adott interjúiban pedig többször is utalt rá, távlati célja a teljes értékű visszatérés a királykategóriába. Ennek kapcsán persze még ő is óvatosan fogalmaz, hiszen a balesete óta első tesztjét újabbaknak kellene követni ahhoz, hogy fel tudjon készülni, hogy bizonyítani tudjon.

Pletykákat máris hallani lehet arról, hogy a Jolyon Palmerrel elégedetlen Renault akár Robert Kubicát is autójába ültetheti 2018-tól, ám Cyril Abiteboul az Autosportnak jelezte, pillanatnyilag nem lát esélyt erre. „Tudom, hogy működik ez a sportág, hogy tele van találgatásokkal és pletykákkal. De jelen esetben óvatosnak kell lennünk, mert egy olyan egyénről beszélünk, akit mindannyian szeretünk, akinek fantasztikus imázsa van, és aki nagyon nehéz helyzetbe került. Emiatt én mindenkit arra kérek, hogy legyen egy kicsit óvatosabb! Igen, teszteltünk, de nem szeretnénk elvárásokat generálni senki irányába, Robert felé sem” – intett óvatosságra a francia.

Cyril Abiteboul (Fotó: XPB) Cyril Abiteboul (Fotó: XPB)

A Renault a múlt év végén Nico Hülkenberggel több évre szóló szerződést kötött, viszont jó esély mutatkozik arra, hogy 2018-tól új csapattársat kapjon. Esélyes Kubicán kívül is bőven akad: hírbe már velük Fernando Alonsót, Sergio Pérezt és Carlos Sainzot is. „Eljön az idő, amikor meg kell vitatnunk, hogyan fessen a jövő évi felállásunk, ez nyilvános információ. Nicóval szerződésünk van hosszú távra. és 2017-re Jolyonnal is. Egy idő után megvizsgáljuk a lehetőségeket. Ha addigra Robert is egy lehetőséggé válik, akkor ezt is megvizsgáljuk. De most ő nem szerepel a listánkon. Sok mindent kell még tennie ahhoz, hogy a listánkra kerüljön” – szögezte le az ügyvezető igazgató.

A visszatérést tehát kizártnak mégsem tartja. A kérdés most az, a Renault mennyit hajlandó tenni azért, hogy Kubica a listájukra dolgozhassa magát…

További tartalmak