Musorujsag
Élő Eredmények

Valamennyi magyar kupainduló bizakodó

m4sport.hu
A nemzetközi kupákban induló magyar csapatok külföldi edzői mind úgy érzik, csapatuk esélyes a továbbjutásra.

Nyonban elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első és második fordulójának, valamint az Európa Liga selejtezőkörének párosítását. A BL-ben a Honvéd az izraeli bajnok Hapoel Beer-Sevával találkozik, az EL-ben a Videoton a máltai Balzant, a Ferencváros a lett Jelgavát, a Vasas a szintén izraeli Beitar Jeruzsálemet kapta.

Erik van der Meer, a Honvéd vezetőedzője a klub honlapján értékelte a sorsolást. Véleménye szerint nehéz lesz, mert az izraeli csapat nagyon erős együttes. Ezt alátámasztja, hogy tavaly az Európa Ligában 2-0-ra nyertek idegenben az olasz Inter ellen. A szakember elmondta, egy jóval gazdagabb egyesület lesz az ellenfelük, ennek ellenére ugyanannyi esélyt ad csapatának, mint a Hapoelnek.

A másik izraeli csapat ellen készülő Vasasnál Michael Oenning vezetőedző úgy véli, érdekes és izgalmas ellenfelet kaptak a sorsoláson. Biztos benne, hogy két jó mérkőzésen fog eldőlni a továbbjutás. Előnynek látja az idegenbeli kezdést, mivel így a hazai visszavágón már úgy tudnak pályára lépni, hogy saját közönségük előtt küzdhetnek a továbbjutásért.

Szintén bizakodik Marko Nikolics, a Videoton mester, aki szerint már az ellenfél feltérképezését is komolyan kell venni. Tisztában van vele, hogy a máltai labdarúgás folyamatosan fejlődik, éppen ezért koncentráltan kell játszaniuk mindkét mérkőzésen az első perctől az utolsóig. Érdekesség, hogy az ellenfél kispadján honfitársa Marko Micsovics ül. Azt külön kiemelte, hogy úgy kell pályára lépniük, és ennek köszönhetően formába kerülniük, hogy még bajnoki meccset se játszanak a selejtező előtt.

Thomas Doll, a Ferencváros német szakvezetője szintén a klub honlapján elmondta, az információgyűjtéssel elkezdték a felkészülést. Tudják, mindkét fél számára szép kihívás az összecsapás, de úgy érzi, annyi előnyünk van, hogy Lettországban már zajlik a bajnokság és meccs körülmények között láthatják ellenfelüket. Bízik benne, hogy a hátralévő tíz napban minden munkát el tudnak végezni, és mindenki egészségesen, jó formában várja majd az összecsapást.

További tartalmak