Musorujsag
Élő Eredmények

Bánhidi: Fazekasnak hatalmas szíve van, mindenki felnézhet rá

m4sport.hu/delmagyar.hu
Férfi kézilabda-válogatottunk Bánhidi Bence hat góljával 35-30-ra legyőzte Hollandiát utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén – az már a meccs előtt biztos volt, hogy a csapat ott lesz a januári, horvátországi tornán. A MOL-Pick Szeged beállója a kapuslegenda Fazekas Nándor búcsúmeccséről és a nyári terveiről adott interjút.

„Ellenfelünk még küzdött a legjobb harmadik helyért, azaz számukra közel sem volt mindegy az eredmény. Mi pedig szerettük volna szépen búcsúztatni a válogatottól visszavonuló Fazekas Nándit, így mindenképpen nyernünk kellett. Hajtós, futós meccs volt, de erre is készültünk. Kemény és hosszú szezont zártam, végre jön a pihenő” – értékelt a delmagyar.hu-nak a 22 éves játékos, aki a távozó Fazekas Nándort magasztalta.

Bánhidi Bence a MOL-Pick Szeged – PPD Zagreb mérkőzésen (Fotó: Ujvári Sándor/MTI) Bánhidi Bence a MOL-Pick Szeged – PPD Zagreb mérkőzésen (Fotó: Ujvári Sándor/MTI)

„Azt kérte, hogy a Hajrá, magyarok! kiáltás előtt hadd számoljon ő be utoljára. A fél életét a válogatottnál töltötte, örülök, hogy győzelemmel köszönt el. Még kissrác voltam, amikor ő már a nemzeti csapatban játszott: hatalmas szíve van, mindig tudott egy lökést adni a többieknek a kapuból. Szenzációs, amit művelt a karrierje során, azt gondolom, mindenki felnézhet rá” – nyilatkozta.

Bánhidi jelenleg a Balatonál pihen a barátnőjével, jövő héten pedig Bodó Richárddal és kedvesével, négyesben elutazik Mallorcára. „Szeretnék minél több időt a családdal tölteni, erre kevesebb alkalom jut szezon közben, így biztos, hogy haza is megyek majd Győrbe. Megkaptuk az egyéni edzéstervet, így már két héttel a Pick-nik előtt elkezdem a munkát, addig tart a pihenő” – mondta.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Európa-bajnoki résztvevő a magyar férfi kéziválogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott 35-23-ra győzött Lettország vendégeként az Európa-bajnoki selejtező csütörtöki játéknapján, így az utolsó forduló előtt biztosította kijutását a januári horvátországi tornára.
Kézilabda
Bánhidi: Vannak merész álmaink
Első olimpiai kvalifikációs verseny házigazdája lesz Budapest szeptember 28. és október 1. között a BOK Csarnokban. A Sportreggeli vendége a világkupa versenyigazgatója, Váradi Orsolya és a short track gyorskorcsolyázók edzője, Bánhidi Ákos volt.
Téli Sportok
Bánhidi Bence: „Nyerni megyünk Dániába“
Remek mérkőzésen 25-25-ös döntetlent játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtökön a Papp László Budapest Sportarénában rendezett Eb-selejtező mérkőzésen. A két válogatott vasárnap Aarhusban csap össze a visszavágón.
Kézilabda
Bánhidi Bence: "A kezünkben volt a győzelem"
Búcsúzott az idei BL-sorozattól a MOL Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, miután Párizsban 30-30-as döntetlent játszott a PSG ellen. A franciák ezzel az eredménnyel megőrizték a múlt héten Szegeden szerzett 3 gólos előnyüket. A szegedieket az vigasztalhatja, hogy az idei BL-sorozatban ők voltak az elsők, akik nem vesztesen hagyták el a párizsi pályát.
Kézilabda