Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb két NB I-es játékost vett a Puskás Akadémia

m4sport.hu
Az élvonalba feljutott Puskás Akadémia leigazolta Osváth Attilát a Vasastól és Ulysse Diallót a Mezőkövesdtől.

A felcsúti klub honlapjának beszámolója szerint az 1995-ös születésű Osváth Attila Veszprémben nevelkedett, ahol 2012-ben minden idők legfiatalabbjaként, 16 éves és 132 napos korában a Budaörs ellen debütált a másodosztályban a felnőttek között. A jobbhátvéd balatonfüredi és szigetszentmiklósi kitérő után kötött ki a Vasasnál. Osváth másfél szezont húzott le az angyalföldieknél, majd a 2017-es év elején kölcsönbe a DVSC-hez került, ahol alapemberré vált. A 21 éves, 19-szeres korosztályos válogatott labdarúgó a debrecenieknél 14 mérkőzésen egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott.

„A kiváló szakmai stáb volt a legvonzóbb számomra, amikor úgy döntöttem, hogy a Puskás Akadémiához igazolok. Pintér Attila személye is nagyon fontos szempont volt, hiszen remek szakember és bárkiből képes kihozni a maximumot. Azért jöttem ide, hogy fejlődjek, és az itteni körülmények ezt valóban garantálják. Most, hogy túl vagyok az első néhány edzésen, máris érzem, hogy szakmailag előreléptem, ami nagy bizakodással tölt el a jövőre nézve, egyben igazolja a döntésemet” – mondta Osváth szerződésének aláírása után.

Ulysse Diallo szerződése június 30-án járt volna le a Mezőkövesdnél. A mali csatár a 2013/14-es szezonban a Ferencvárost erősítette, majd egy portugáliai kitérő után 2016 októberében igazolt a kövesdiekhez, ahol együtt dolgozott Pintér Attilával. A középcsatár az NB I-ben 15 találkozón 4-szer vette be az ellenfelek kapuját és két assziszt is szerepel a 2016/17-es idénybeli statisztikai lapján.

Mindkét játékos három évre kötelezte el magát a klubhoz. A felcsúti klub korábban Poór Patrik, Jonathan Heris és Balogh Balázs érkezését jelentette be hivatalosan, de a diósgyőri Patrick Mevoungou érkezéséről is lehetett olvasni. Lencse László és Tischler Patrik távozik a csapattól.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Balogh Balázs gyerekként érkezett, férfiként távozott Újpestről
Balogh Balázs elérzékenyülve beszélt az m4sport.hu stábjának klubváltásáról. Összesen 186 alkalommal lépett pályára az Újpest színeiben, ez idő alatt Magyar Kupát és Szuperkupát is nyert a lila-fehérekkel. Szíve szerint maradt volna, mégis távozásra ösztökélték, s most már a Puskás Akadémia sikeréért dolgozik.
Magyar futball
Lencse László az MTK-ba szerződött
Lencse László távozik az NB II-es bajnok Puskás Akadémiától és az NB I-től búcsúzó MTK-ban folytatja pályafutását. A 28 éves támadó hét év után tér vissza a budapesti klubhoz.
Magyar futball
Érkezők és egy távozó a Puskásnál
Az OTP Bank Ligába visszajutó Puskás Akadémia bejelentette, három játékos érkezett a Pintér Attila irányította együtteshez, egy labdarúgójuk pedig elhagyta a klubot.
Magyar futball