Musorujsag
Élő Eredmények

A kedvenc légiósa nem mondhatott nemet a pintéri hívó szóra

m4sport.hu/dvtk.eu
A Puskás Akadémia két labdarúgója, az előző szezont kölcsönben már Miskolcon töltő Makrai Gábor, valamint Óvári Zsolt aláírt a Diósgyőrbe, míg Patrick Mevoungou ellentétes utat bejárva Felcsúton kötött ki.

A dvtk.eu beszámolója szerint Makrai és Óvári is hazatér Borsodba. Előbbi az elmúlt idényben már 19 meccsen magára ölthette a piros-fehér szerelést, és négy góllal segítette a bennmaradásért vívott harcot.

A szintén támadó posztokon bevethető Óvári a 16/17-es kiírás során a Puskás Akadémia másod- és harmadosztályú csapatát is szolgálta, a Merkantil Bank Ligában összesen három találatot szerzett. Pintér Attila téli érkezése után viszont mindössze 10 perc jutott neki az NB II-ben.

A felcsúti képbe jobban illik, Pintérébe pedig egyenes elengedhetetlen a 31 éves kameruni Patrick Mevoungou leigazolása. A korábban a hírt már félig-meddig kiszivárogtató középpályás bizonyára magányosan érezte már magát kedvenc magyarországi edzője nélkül, hisz’ korábban az ex-szövetségi kapitány szerződtette Győrbe és Mezőkövesdre is, és mindkét helyen egyből kitelt az ideje, amint mentora távozott.

Diósgyőrben tavasszal kilenc meccsen számolt vele Bódog Tamás, de hogyan tudott volna nemet mondani a pintéri hívó szóra?

Így a Puskás már hat (korábban trió, illetve duó formájában jelentették be a szerzeményeket) élvonalbeli igazolással fűszerezte amúgy sem akadémistákra épülő keretét.

 

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az andorrai debütáns szerint a fiatalokat nézve ott a helye a válogatottban
Tóth Bence személyében újoncot avatott Bernd Storck az Andorra elleni világbajnoki-selejtezőn. A mindössze 19 esztendős labdarúgó a másodosztályból kapott behívót a szövetségi kapitánytól, még mielőtt az élvonalban bemutatkozott volna. Az m4sport.hu kérdésére, miszerint kiérdemeltnek érzi-e a meghívót, azt válaszolta, hogy a fiatal játékosokat nézve ott a helye a nemzeti együttesben.
Magyar futball