Musorujsag
Élő Eredmények

Nem videóbíróztak, mert a sportszerűtlen új-zélandi kihagyta

M4 Sport/m4sport.hu
A Konföderációs Kupa A csoportjában Mexikó nagy nehezen legyűrte Új-Zélandot, pedig a szigetország legjobbjai mindent bevetettek, még a sportszerűség határát is átlépték. A videóbírót azonban kijátszották.

A 27. percben Chris Wood egy az egyben állt szemben Alfredo Talaverával, a mexikóiak kapusával, de nem tudott rajta kifogni. Az egészet mégis az aztékok fájlalták jobban, ugyanis a kivik csatára azért nem volt lesen, mert korábban ellökte a Carlos Salcedót, aki sérülten feküdt a tizenhatoson belül, az új-zélandi mégsem állt meg mikor elé került a labda.

A közép-amerikaiak szövetségi kapitánya, Juan Carlos Osorio nem véletlenül kelt ki magából, számon kérve a másik kispadon ülőket.

 

Mivel azonban nem született gól, a videóbírózás is elmaradt (nem úgy. mint a hosszabbításban történt hepajt követően), pedig ha visszanézik a jelenetet, alighanem járt volna a szabadrúgás a mexikóiaknak.

Korábban épp ezt vetettük fel mi is, hogy épp az ilyen esetek miatt nem tekinthető fairnek az épp az igazság nevében bevezetett rendszer.

Esetleg csak a kényelmes helyzete miatt nem állította meg a játékot Bakary Gassama, mit sem törődve a később le is cserélt, a pályát hordágyon elhagyó sérült futballistával?

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Keményen megszenvedtek a mexikóiak a kivik ellen
Mexikó válogatottja hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az új-zélandi csapatot az Oroszországban zajló labdarúgó Konföderációs Kupa második fordulójában, Szocsiban. Ezzel a vereséggel Új-Zéland kiesett.
Külföldi futball
CR döntött az orosz-portugál sétafocin
Az Európa-bajnoki címvédő Portugália 1-0-ra legyőzte szerdán a házigazda Oroszországot a jövő évi labdarúgó-világbajnokság főpróbájának tartott Konföderációs Kupa második fordulójában, Moszkvában.
Külföldi futball