Musorujsag
Élő Eredmények

A Sauber pilótáit sokkolta Kaltenborn menesztése

Motorsport
A Sauber mindkét versenyzőjét, vagyis Pascal Wehrleint és Marcus Ericssont is meglepte a csapatvezető, Monisha Kaltenborn hirtelen távozása. A pilóták arra a felvetésre is reagáltak, miszerint főnöküknek egy velük kapcsolatos vita miatt kellett búcsúznia.
Pascal Wehrlein és Monisha Kaltenborn (Fotó: XPB) Pascal Wehrlein és Monisha Kaltenborn (Fotó: XPB)

Tegnap délelőtt már több hiteles forrás is tényként kezelte, a Sauber meneszti csapatvezetőjét, az esti órákban pedig a hivatalos bejelentés is megérkezett Kaltenborn távozásáról. A megszokottakkal ellentétben a pletykák csak a bejelentés napján ütötték fel fejüket, így a lépés sokakat meglepett. Nem képeztek ez alól kivételt az istálló versenyzői sem…

„Ez az egész eléggé hirtelen történt. Az elmúlt 48 órában” – kezdte Marcus Ericsson. „Bíznunk kell a tulajdonosokban, abban, hogy tudják, mit csinálnak és vannak terveik a jövőre nézve” – folytatta a svéd. Csapattárs, Pascal Wehrlein megjegyezte: „Nagyon meglepődtem. Én nem számítottam erre.”

Egyes sajtóhírek szerint Kaltenbornnak azért kellett távoznia, mert vitába került a tulajdonosi körrel, ők ugyanis inkább Ericsson szeretnék favorizálni Wehrleinnel szemben, a csapatvezető azonban ebbe nem akart beleegyezni. Az istálló nemrég cáfolta ezt a híresztelést. „Ez teljesen hamis, és tiszteletlen a csapat minden tagjával szemben” – mondta Ericsson. „Számomra és Pascal számára is világos, hogy nem ez a helyzet. Egyenlő felszereléssel rendelkezünk. Ez mindig így volt, és így is lesz.”

Pascal Wehrlein (Fotó: XPB) Pascal Wehrlein (Fotó: XPB)

A témáról Wehrlein véleményét is kikérték, ő azonban meglehetősen szűkszavúan válaszolt. „Ezt most nem fogom kommentálni, sajnálom” – jelezte, majd azt is megkérdezték tőle, érzése szerint mindent megtesz-e, amit meg kell tennie ebben a szezonban. „Tudják, hogy szereztem pár pontot és kétszer ott voltam a Q2-ben is. Tudva, milyen felszereléssel rendelkezem, és milyen autóm van, igyekszem kihozni a maximumot. Ez az én munkám, és most ezt is kell tennem” – magyarázta.

Amikor Ericssonnak elmondták, hogy csapattársa nem akarta kommentálni a helyzetet, röviden csak így válaszolt: „Ó, rendben. Biztos voltam benne, hogy ugyanígy fog érezni.”

Wehrlein elmondta, főnöke nemrég felhívta és elmagyarázta neki a kialakult helyzetet. Ericsson viszont még nem beszélt Kaltenbornnal a menesztés óta. „Kedd este felhívott és elmondta nekem. Természetesen meglepődtem” – fogalmazott a német. „Mondhatják, hogy elveszítettem egy fontos támogatót. Határozottan. Sokat segített és nagyon jó volt a kapcsolatunk, és a jövőben is az lesz. Nagyon közel állt hozzám pályafutásom egyik legnehezebb időszakában, amikor sérült voltam. Sokat segített, amiért hálás vagyok, és amit sosem fogok elfelejteni” – hangsúlyozta.

Ericsson hozzátette: „Még nem beszéltem vele személyesen. Nem igazán ismerem még a részleteket, vagy az okokat. Azt hiszem, később majd mindent megismerek. Köszönettel tartozom neki, hiszen ő adta meg nekem az esélyt, hogy a csapathoz kerüljek.” 

Marcus Ericsson (Fotó: XPB) Marcus Ericsson (Fotó: XPB)

További tartalmak