Musorujsag
Élő Eredmények

A kiesőtől igazolt a felcsúti akadémia élvonalbeli csapata

pfla.hu
A Puskás Akadémia labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Madarász Márkot, majd nem sokkal később Szécsi Márkot is.

A Gyirmót búcsúzott az OTP Bank Ligától, a 21 éves középpályás azonban marad az élvonalban, igaz arról nem szól a fáma, mennyi időre írt alá a másodosztály bajnokához.

Madarász az elmúlt szezon első fordulójában mutatkozott be az NB I-ben. A bajnokságban 1325 percenként talált be, ugyanis 27 találkozón összesen ennyi időt töltött a pályán, egyetlen gólját a Debrecen ellen szerezte. A Magyar Kupában három meccsen 226 perc alatt is összejött neki az egy gól.

Gyirmóti karrierjének összmérlege: 84 fellépés/11 gól.

Mezőkövesd, 2016. július 16. A mezőkövesdi Tóth Bence (b) és a gyirmóti Madarász Márk a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Gyirmót FC mérkőzésen Mezőkövesden 2016. július 16-án. A másodosztályból feljutott két csapat 2-2-es döntetlen játszott a nyitófordulóban. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Madarász Márk (fehérben) élvonalbeli debütálásakor még nem tudhatta, érdemes megfeszülnie, mert ha Gyirmót nem is, ő maradhat az élvonalban (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Szácsi Márk pár órával később kötelezte el magát a Puskáshoz. Ő Nyíregyházáról teszi át székhelyét. A támadó korábban játszott már a legmagasabb osztályban, ahol hasonlóan gólerős, mint friss kollégája. Kecskeméti és debreceni évei alatt 42 fellépésen szorgoskodta össze egyetlen találatát.

A felcsútiak nem tétlenkednek az idényelőn, keretüket nevükkel ellentétben nem akadémistákkal igyekeznek feltölteni, hanem akárcsak az NB II-ben, inkább vásárolnak.

Legutóbb Pintér Attila házilégiósa, Patrick Mevoungou diósgyőri bartert követően csatlakozott a csapathoz, előtte az edző által Mezőkövesdről ismert Ulysse Diallo és Osváth Attila érkezett. Utóbbi először dolgozik az ex-szövetségi kapitánnyal, de néhány edzés után máris érezte a hatását.

A legelső igazolásokat trió formájában jelentették be, de Poór Parikkal, Jonathan Herisszel és az egyetlen válogatottságát Pintérnek köszönhető Balogh Balázzsal egy időben azért távozókról is hírt adhattunk. Tischler Patrik mellett a Merkantil Bank Ligához ragaszkodó Lencse László is elköszönt a vidéki élettől.

A legfrissebb pályaszéli pletykák szerint közel sincs vége a nagybevásárlásnak, állítólag Radó András a Fradiból lehet az újonc következő fogása.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Balogh Balázs gyerekként érkezett, férfiként távozott Újpestről
Balogh Balázs elérzékenyülve beszélt az m4sport.hu stábjának klubváltásáról. Összesen 186 alkalommal lépett pályára az Újpest színeiben, ez idő alatt Magyar Kupát és Szuperkupát is nyert a lila-fehérekkel. Szíve szerint maradt volna, mégis távozásra ösztökélték, s most már a Puskás Akadémia sikeréért dolgozik.
Magyar futball
Az andorrai debütáns szerint a fiatalokat nézve ott a helye a válogatottban
Tóth Bence személyében újoncot avatott Bernd Storck az Andorra elleni világbajnoki-selejtezőn. A mindössze 19 esztendős labdarúgó a másodosztályból kapott behívót a szövetségi kapitánytól, még mielőtt az élvonalban bemutatkozott volna. Az m4sport.hu kérdésére, miszerint kiérdemeltnek érzi-e a meghívót, azt válaszolta, hogy a fiatal játékosokat nézve ott a helye a nemzeti együttesben.
Magyar futball